< Adana’da 1 Mayıs

İşçi ve emekçilerin mücadele gününde halk, Adana sokaklarını doldurdu. Yüzlerce insan saat 15.00’te Kasım Gülek Köprüsü’nde toplandı. Fakat yürüyüş güzergahının kısaltılması nedeniyle uzunca bir süre halk yürüyüşe geçemedi. O sırada türküler söylenip halay çekildi.

Ardından yürüyüşe geçen kurum ve dernek kortejleri, sloganlar, ajitasyonlar, alkış ve zılgıtlarla Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe BMG bileşenleri de katıldı.

Yürüyüş sırasında sık sık “Yaşasın 1 Mayıs”, “Bijî Yek Gûlan”, “Yaşasın İşçilerin Birleşik Mücadelesi”, “Yaşasın Birleşik Mücadele Güçleri”, “İşçilerin Öfkesi, Sermayeyi Yenecek” sloganları atıldı.

Yapılan ajitasyon konuşmalarında, 1977’de gerçekleşen 1 Mayıs katliamı için “1977’de Taksim’de kaybettiğimiz 34 yoldaşımızdan güç alıyoruz, Taksim kızıldır kızıl kalacak” ve 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isterken gözaltına alınanlara “Bugün Taksim’e çıkmak isteyen arkadaşlarımız darp edilerek işkenceyle gözaltına alındılar. 1 Mayıs alanı Taksim’dir. Taksim’de düşene dövüşene bin selâm” denilerek değinildi. Gezi davasında yargılananlara ceza verilmesi de değinilen konulardan biriydi.

Uğur Mumcu’ya varıldıktan sonra konuşmalar yapıldı. Mikrofona çıkan Disk Genel İş başkanı konuşmasını yaparken, bazı gruplar tarafından yuhalandı.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Mustafa Özarslan’ın türküleri eşliğinde halaylar çekildi.