< İzmir'de 1 Mayıs Coşkusu

İzmir'de 1 Mayıs günü saat 11:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kitle Gündoğdu Meydanı' na yürüyüş gerçekleştirdi.

Birçok siyasi sarti, emek örgütü ve devrimci yapının katıldığı 1 Mayıs'ta Mücadele Birliği Platformu ve bileşenler "Bütün İktidar Emeğin Olacak pankartıyla Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş esnasında Taksim yasağını ve Taksim gözaltılarını protesto eden Mücadele Birliği sık sık" Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak", "Taksim' de Düşene Dövüşene Bin Selam" sloganları attı.

Ekonomik kriz ve zamlarla gelen yalam pahalılığından, faşizmin toplumun her kesimine yönelik saldırılarından, Kürdistan'da yaşanan sokak ortası infazlardan bahsedilen ajitasyon konuşmalarında "Yaşasın 1 Mayıs, Bijî 1 Gulan", "Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak", "Bütün İktidar Emeğin Olacak", "Kürt Halkı Devrimle Özgürleşecek", "İşçiler Birleşin Devrim İçin Savaşın", "Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği", "Yaşasın Birleşik Devrimimiz", "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz", "An Şoreş An Mırın", "Yaşasın Devrim Yaşasın Sosyalizm", "Denizler Yaşıyor Leninistler Savaşıyor", "Deniz Yusuf İnan Savaşa Devam", "Dünya Emeğin Olacak" sloganları atıldı.

Zindanlarda devrimci tutsaklara dönük baskılardan bahsedilerek "Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur", "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük" sloganları atıldı. Gündoğdu meydanına gelindiğinde Edip Akbayram konseri ve halaylarla 1 Mayıs kutlamaları sona erdi.