< Antakya’da 1 Mayıs

Haftalar öncesin çalışmalarına başladığımız 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Mücadele gününü geride bıraktık. Bu 1 Mayıs'ta da gözler hep Taksim Meydanı’ndaydı. Sabah saatlerinden itibaren Taksim'i zaptetmeye çıkan yoldaşlara selam olsun.

Antakya'daki 1 Mayıs saat 15.00'te Doğuş okulları önünde toplanmaya başladı. Toplanma alanında bayram coşkusu halaylarla başladı.

Bizler Mücadele Birliği Platformu olarak yürüyüş kortejindeki yerimizi aldık. Yürüyüş başlamadan önce Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan yoldaşların taşıdıkları İbrahim Kaypakkaya flamasını toplamazlarsa gözaltı yapacakları konusunda tehditler yağdırdı. Ardından yürüyüş başladı.

Yürüyüşte iktidarın faşist baskılarına, gençliğin dinci faşist eğitimi kabul etmedikleri, hukukun artık hiçbir şekilde varlığında dahi söz edilemeyeceği, zindanlarda yaşanan ölümler, hasta tutsakların serbest bırakılmaları üzerine sık sık ajitasyon konuşmaları yapıldı. “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Şimdi Devrim Zamanı”, “Gençlik Gelecek Gelecek Sosyalizm”, “Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük” sloganları atıldı.

Miting alanına girildikten sonra ölümsüzleşen devrimciler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından DİSK, tertip komitesi ve kadınlar adına bir konuşma yapıldı. Konuşmaların devamında sanatçı Nihat Mugil’in şarkılarını seslendirmesiyle miting sona erdi.

Antakya Mücadele Birliği Platformu