"1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanı Taksim'dir" diyenler yasaklara, engellere polis saldırısına rağmen "Yaşasın 1 Mayıs!" pankartlarıyla Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

1 Mayıs Kapitalizme Karşı Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da 1 Mayıs Alanı Taksim'dir!" diyenler yine bir çok noktadan pankartlarını açarak Taksim'e çıkmak için yürüyüşe geçti.

Mücadele Birliği Platformu üyeleri saat 10.00'da Elmadağ'da Babil Sokak'tan "Yaşasın 1 Mayıs! Biji Yek Gulan!" yazılı pankartlarını açarak "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Yek Gulan" "1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı", "Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak" sloganları attı.

Mücadele Birliği Platformu üyelerine saldırıdan polis ekipleri her bir kişiyi üzerine 3-4 kişi yere yatırarak, kalkanlarla iterek, boğazlarını sıkıp kollarını ters kelepçe yaparak saldırdı. Polis saldırısına rağmen sloganlarını haykırmaya devam eden Mücadele Birliği Platformu üyesi 8 kişi işkenceyle gözaltına alındı. Polis basının çekim yapmasına da engel olmaya çalıştı.

Yine saat 10.00'da Kataş-Sen üyeleri, "Yaşasın Şoförlerin Birliği Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açarak İnşaat-Bir-Sen üyeleri ise "Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açarak İşçi Temsilcileri Konseyi, Emeğin Gücü Derneği üyeleriyle birlikte Mecidiyeköy'de Cevahir AVM önünden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

Çevik kuvvet polislerinin saldırısına rağmen pa slogan ve ajitasyon konuşmalarına devam eden işçiler darp edilerek işkenceyle gözaltına alındı.