Adana’da “Gezi Davası”nın cezalarla sonuçlanmasını protesto etmek için 26 Nisan günü Atatürk Parkı’nda saat 17.30’da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından oldukça yoğun katılımla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması öncesi parkta toplanan devrimci kurumlar ve halk hep bir ağızdan Çav Bella söyledi. Eylem “Gezi Umuttur, Umut Dimdik Ayakta”, “Gezi’de Düşene Dövüşene Bin Selâm”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz” sloganları ve alkışlarla devam etti.

Basın açıklamasını İHD Adana Şubesi başkanı Yakup Ataş okudu. Gezi davasının sonucunun meşru olmadığına değinen Ataş, “Dün Gezi davasında mahkemenin aldığı bu kararın meşru olmadığını biliyoruz. Bu karar hukuki değil siyasi bir karardır. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan, her koşulda adaleti, demokrasiyi, insan haklarını savunan kurumlar olarak bu ülkenin Demokrasi Güçleri olarak verilen bu siyasi ve hukuka aykırı kararı reddediyor, Gezi davası sonrası haklarında tutuklama kararı verilen arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” dedi.

“Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkı ile Adil Yargılanma Hakkı, büyük acılar ve haksızlıklarla dolu insanlık tarihinin derin süzgecinden süzülerek günümüze ulaşmış, uğruna dünyanın her yerinde büyük mücadeleler verilmiş bedeller ödenmiş en kıymetli evrensel değerlerden olan insan haklarındandır” diye devam ettiği sözlerini Pablo Neruda’nın “Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz” sözleri ile bitirdi.

Açıklama sonrası oturma eylemi yapıldı.