< “Sessiz Kalmanız İkiyüzlülüktür”

İsviçre’nin Basel şehrinde bugün 13.00’da De Wette Park’ta bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı, Türkiyeli, İsviçreli devrimci ve demokratlar, faşist Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Eylem, Kürdistan ve Türkiye başta olmak üzere ölümsüzleşen devrim savaşçıları için saygı duruşu ile başladı; yapılan konuşmaların ardından yürüyüşle devam etti.

Kitle Wettsteinbrücke Köprüsü’ne ulaştığında 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylem, kitlenin Theodorskirchplatz’a ulaşması ile sonlandırıldı.

Eylemde "Kürdistan’a Özgürlük", "Türk Devleti Kürdistan’dan Defol", "İhanet ve İşgale Karşı Kürdistan'ı Savun" pankartları açıldı ve yürüyüş boyunca Almanca Kürtçe sık sık "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, "Yaşasın Gerilla Yaşasın Kürdistan, “T.C. Ordusu Kürdistan’dan Defol" sloganları atıldı.

Yapılan konuşmalarda KDP’nin Kürt halkına karşı ihanet içerisinde olduğu, Kürt halkının ve ezilen halkların bunun hesabını soracağı, KDP’nin tarihin çöplüğünde yerini alacağı, Avrupa’nın da Kürdistan’da yapılan işgal ve imha saldırıları karşısında sessiz kalmasının iki yüzlülük olduğu vurgulanırken, bundan önceki imha saldırılarında olduğu gibi faşist devletin yine gerilla karşısında yenileceği ve arkasına bakmadan kaçacağı belirtildi.