ATK Önünde Kanlı Tabut

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde işkence sonucu yaşanan ölüm ve intihara zorlama işkencesi Yenibosna Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde protesto etti. İnisiyatif üyeleri, sembolik olarak kanlı tabutu bina önüne bıraktı.

Yenibosna metro çıkışında bir araya gelen tutsak yakınları, getirdikleri boş tabutu omuzlayarak ATK önüne yürüdü. İnisiyatif üyeleri yürüyüş sırasında, "Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın", "Hasta Tutsaklar Onurumuzdur", "Zindanlar Yıkılsın, Tutsaklara Özgürlük" sloganlarını attı ve taşıdıkları tabutun üzerine kanı temsilen kırmızı boya döktü.

Kısa sürede polis ablukasına alınan tutsak yakınları konuşmalar yapmaya devam etti, “Bu tabut Silivri’de onlarca gardiyan tarafından katledilen Ferhan Yılmaz’ın tabutudur. Bu tabut Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde işkence sonucu katledilen Garibe Gezer’in tabutu” denildi.

Burada polisin saldırısıyla TDİ Sözcüsü Ertan Çıta ve Hıdır Sabur ile Addülmelik Yalçın gözaltına alınırken, polis çekim yapan basını da zorla alandan uzaklaştırdı