"Hasan Oğuz'un Mücadelesini Şantiyelerde Büyüteceğiz"

Galataport şantiyesinde çalışırken 13 Nisan 2020'de Covid_19 nedeniyle yaşamını yitiren devrimci inşaat işçisi Dev Yapı İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz Habibler YaylaMezarlığı'nda mezarı başında anılarak "Hasan'ın adımlarını izleyerek mücadelesini şantiyelerde yaşatmaya devam edeceğiz" denildi.

Galataport şantiyesinde çalışırken kalp krizi geçiren ve yakalandığı Covid_19 nedeniyle yaşamını yitiren devrimci inşaat işçisi Dev Yapı İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz'u inşaat işçileri Habibler YaylaMezarlığı'nda mezarı başında andı. Devrimci Yapı ve Yol İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir,Hasan Oğuz'un emeğin özgürlüğü için yaşamın her alanında, mücadele ettiğini belirterek, "Birçok inşaat da direniş sergiledi. Birçok arkadaşımızı örgütlemeye yönelik çalışması faaliyetleri oldu. Galataport şantiesinde arkadaşımız Covid’den kaynaklı kalp krizi nedeniyle vefat etti. Bu şirketlerin barbarca, hızlı çalıştırmalarından yönelik birçok arkadaşımız bu şekilde hayatını kaybetti ya da kaza doğrultusunda sakat kaldı. Hasan şu anda inşaatlarda birçok yerde bütün inşaat işçilerinin ruhunda yaşıyor, mücadelesinde, direnişinde yaşıyor, her yerde örgütleniyor. Buraya gelen arkadaşlara teşekkür ediyoruz, mücadelesi mücadelemizdir. Her yerde Hasan Oğuz’un direnişini, mücadelesini büyüteceğiz" dedi.

İnşaat-İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Gider ise Şantiyelerde örgütlenme yapmanın zor olduğunu belirterek "Hasan o zorluğu bile bile şantiyelerde en son Galataport’ta o zorluğu bile bile işçi arkadaşlarla birlikte inşaat işçileri için gerekli örgütlenmeler yaptı. Birçok şantiyede yaptığı gibi Covid-19’un yeni çıktığı zamanda Hasan’ın tüm olumsuzluklara, imkansızlıklara rağmen o şantiyede çalışması aslında sistemin bizi naslı avucuna aldığının göstergesiydi. Kalp rahatsızlığı da vardı Hasan’ın ve aramızdan ayrıldı. Bugün Tekin abilerden, Mavişlerden, Duranlardan Hasanlardan aldığımız güçle, onların mücadelesiyle, onların ayak izlerini takip ederek mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Hasanlar, Mavişler, Tekinler bize inşaat işçilerinin köle olmadığını, olmayacaklarını ne pahasına olursa olsun gösterdiler. Anıları mücadelemizde yaşayacak" dedi.

Birleşik İşçi Kurultayı'ndan Erhan Güler, Dev Yapı İş'de tanıştığı Hasan Oğuz ile bir yoldaş olmayı ve mücadele etmeyi bir ayrıcalık olarak gördüğünü belirterek "Onun her olumsuzluğa karşı gülümsemesi bize enerji katardı. Bu enerjiyi nereden buluyrsun, nasıl gülümsüyorsun diyordum .Yanımızdan gülümsemesi eksik olmayacak. Onun mücadelesi hepimize örnektir. Hasan’dan bana kattığı bir şey vardı, Türkiye’de bu topraklarda inşaat işçilerinin mücadelesini mücadelesini tanımam, zorluklarını tanımamı sağladı. İnşaat işçilerinin bu ülkede İsmet Demir gibi bir tarihin olduğunu anlatmıştı. Hasan için söylenecek çok şey var. Mücadelesi devam edecek. Hasan gibi yoldaşlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.