Kızıldere Katliamının 50. yılında yoldaşları ve siper yoldaşları eylemde idi. Kavgada yoldaşlaşmanın en iyi örneği Kızıldere, Birleşik Mücadele Güçleri tarafından Kadıköy’de Süreyya Operası önünde yapılan eylemle anıldı. Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) eylemine polis saldırdı, 27 kişi gözaltına alındı.

Eylemden saatler önce Süreyya Operası ve çevresi polis ablukasına alınınca, kitle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi önünde bir araya geldi. Burada konuşma yapan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, “On’ların yolunda mücadele ve kızıl bayrağını kuşanarak yürüyoruz” dedi. Süreyya Operası önüne yürüyüşe geçen kitlenin önü polis tarafından kesildi.

Polisin abluka altına almaya çalıştığı kitle "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları attı. Basını da zorla alandan uzaklaştıran polis, görüntü alınmasına engel olmaya çalıştı. Polis darp ederek işkenceyle eylemcileri gözaltına alırken bir taraftan sloganlar atıldı, bir taraftan polisin saldırıları ajitasyon konuşmaları ile protesto edildi.

Eyleme katılan HDP Milletvekili Musa Piroğlu da “Tek bir şeyden korkuyorlar; biz toparlanırsak, biz ayağa kalkarsak, sesimizi çıkartırsak bir avuç olduklarını görecekler. Halk bir kere toprağa basıp, ayağa kalktığında onların sarayı ve saltanatı yıkılacak” dedi.

Aralarında Mücadele Birliği okurlarının da olduğu gözaltılar Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.