Baskın Protesto Edildi

Dün öğle saatlerinde İstanbul’da HDP Kartal İlçe binasına polis baskını yaşandı. Saatler süren aramada, ölümsüzleşen savaşçıların fotoğrafları ile Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğrafları, Demokratik Modernite ile Jineoloji dergilerine el konuldu.

Baskın haberi duyulunca partililer ve çok sayıda kişi ilçe binasının önünde "HDP halktır, halk burada” sloganlarıyla toplanarak baskını protesto etti.

HDP İstanbul İl Örgütü de akşam saat 18.00'de bina önünde bir basın açıklaması yaparak baskını protesto etti.

Açıklamada sık sık “Bijî Berxwedana HDP”, “Baskınlar Bizi Yıldıramaz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “HDP Halktır Halk Burada”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “HDP Umuttur Umut Dimdik Ayakta” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Aygül Sincar Karataş, uydurma gerekçelerle ilçe binalarına 20’ye yakın polisin baskın yaptığını belirterek, baskın esnasında binada olmadıklarını söyledi. Karataş, “Halkın ruhu 4 coğrafyada Newroz’a yansıdı. Milyonlar alanlara aktı. Bu HDP’nin sahiplenmesidir. Halkın yüreğinin HDP’de olduğu anlamına geliyor.” diyerek bunun devlette yarattığı tahammülsüzlüğe dikkat çekti.

İlçe Eşbaşkanı Mete Aşan da “Bizler asla geri adım atmayacağız ve kimse bize asla diz çöktüremeyecek. Bizler, yıllardır onların zulmüne karşı Kürt halkı olarak mücadelemizi gösteriyoruz. Bugünden sonra mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Bizler sokak sokak mücadele edip HDP’yi büyüteceğiz. HDP, Kürt halkının ve ezilen halkların umududur” dedi.

HDP İstanbul İl Eş başkanı Ferhat Encü ise, bu saldırının Newroz’un coşkulu ve yoğun bir şekilde geçmesinden dolayı kabullenemeyenlerin saldırısı olduğunu söyledi, “Bir daha söylüyoruz, biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu mücadele insanlık mücadelesidir. Bu mücadele özgürlük, demokrasi mücadelesidir. Yüz yıldır ezilen ve katledilen Kürt halkının haklı mücadelesidir. Bu mücadelenin önünde set olamazsınız. Parti kapatmalarla, baskılarla bu haklı mücadeleden vazgeçiremezsiniz. Buraya sizi gönderenlere söyleyin, artık onların sonu gelmiştir. Bu ülkedeki demokrasi güçleri bu iktidarı tarihin çöplüğüne atacaktır” dedi.

Siyasi partiler adına yapılan konuşmalarda da Kürt hakına ve HDP’ye destek ifade edildi.

Kürt halkının mücadelesi, onlarca yıldır baskılara, saldırılara, katletmelere, zindanlara rağmen geri düşmedi, Kürt halkı boyun eğmedi. Bundan sonra da eğmeyeceklerdir.