< İzmir Newrozu Coşkuyla Kutlandı

İzmir'de 2022 Newroz'u Gündoğdu Meydanı'nda coşkuyla kutlandı.

Siyasi partiler ve devrimci kurumlar saat 12.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

İzmir Mücadele Birliği Platformu da, bileşeni olduğu Birleşik Mücadele Güçleri bayraklarıyla "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz", "Biji Newroz, Biji Sosyalizm" sloganları ve alkışlarla Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Arama noktasında Partizan bayraklarının ve Mücadele Birliği önlüklerinin alana alınmasında sorun yaratıldıysa da, devrimcilerin tepkisiyle bayrak ve önlükler alana sokuldu.

Gündoğdu Meydanı'na gelindiğinde devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu gerçekleştirildi, "Biji Serok Apo", "Biji Newroz, Newroz Piroz Be", "Kürdistan Faşizme Mezar Olacak", "Deniz Poyraz Ölümsüzdür", "Siyasi Tutsaklar Onurumuzdur" sloganları atıldı. Saygı duruşunun ardından Newroz komitesi kitleyi selamladı ve HDP İzmir İl Eşbaşkanları, HDP Milletvekili Murat Çepni, DBP Eş Genel Başkanları, Hasta Tutsaklara Özgürlük İnisiyatifi Temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından HDP İl binasına gerçekleştirilen saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz Newroz ateşini yaktı ve Barış Anneleri kitleyi selamladı.

Newroz halaylar ve alkışlarla sona erdi.