< "Dünyanın Birçok Yerinde Politik Tutsaklar Mücadeleyi Ve Direnişi Yükseltiyor

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü nedeniyle "Devrimci Tutsaklarla Dayanışmayı Büyütelim" çağrısıyla Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Devrimci tutsakların izulümle, tecritle, idamla, infazla, hak gasplarıyla, baskı ve sindirme politikalarıyla teslim alınamadığı vurgulanarak , tüm dünyadı politik tutsaklar selamlandı ve mücadenin sürdürüleceği belirtildi.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü'nde Kadıköy Rıhtım'da basın açıklaması . gerçekleştirdi.

"Devrimci Tutsaklara Özgürlük" yazılı pankart açılan eylemde "Yayın Yasağına Son", "Sürgün Sevklerine Son", "Tecrit Öldürür Dayanışma Yaşatır" ve "Politik Tutsaklara Özgürlük" dövizleri taşındı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu da katıldı.

Eylem boyunca Politik Tutsaklara Özgürlük", "" "Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur" Ve "Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın" sloganları atıldı.

 

"Dünyanın Her Yerindeki Devrimci Politik Tutsaklar Ortak Bir Mücadelenin İnsanlarıdırr"

Eylemde konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, "Bir ülkede insanlar politik görüşleri nedeniyle zindanlarda tutuluyorsa o ülkede hiç kimse özgür değildir. Bir ülkede hasta tutsaklar hapishanelerde ölüme terk ediliyorsa o ülkede hiç kimsenin can güvenliği yoktur" diyerek, dünyanın her yerinde egemenlerin kendilerine karşı çıkan devrimcileri hapishanelerde rehin tutmaya devam ettiğini söyledi. "Filistinli tutsaklar, Türkiyeli tutsaklar, Kürdistanlı tutsaklar, dünyanın her yerindeki devrimci politik tutsaklar kardeştir ve ortak bir mücadelenin insanlarıdır" dedi. Piroğlu, bu mücadelenin adresinin halkların ve işçi sınıfının kurtuluş mücadelesi olduğuna işaret etti. Piroğlu, bu mücadeleden asla geri durmayacaklarını vurgulayarak, başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta tutsakların derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

"Devrimci Tutsaklar Sözkonusu Olduğunda Anayasa Yok Sayılıyor"

Tutsak yakını Hıdır Sabur, ise Anahasa'nın özgürlüklerle ilgili maddelerini hatırlatarak, devrimci tutsaklar sözlonusu olduğunda amayasanın yok sayıldığını, devrimci tutsakların infazlarının yakıldığını ama katillerin ve hırsızların hapishanelerden salındığını belirtti.

İnsan hayatının kutsal olduğunu bunun yasalarda da belirtildiğini söyleyen Sabır hapishanelerdeki bini aşkın hasta tutsağın derhal serbest bırakılmaları ve tedavilerine sağlıklı ortamlarda devam etmeleri gerektiğini söyledi.

 

Devrimci Tutsakların Sesini Her Yere Duyuracağız"

Sabur, hasta tutsaklara ilişkin yapmak istedikleri açıklamalara polisin saldırarak kendilerini gözaltına aldığını ve haklarında bu açıklamalar nedeniyle dava açıldığını tüm bu saldırıların gözdağı amaçlı olduğunu belirterek, "Devrimci tutsakların sesini her yere duyuracağız. Hasta ve devrimci tutsaklar için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

"Dünyanın Birçok Yerinde Politik Tutsaklar Mücadeleyi Ve Direnişi Yükseltiyor"

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Ertan Çıta, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde özgürlük, eşitlik ve bağımsızlık isteyenlere zindanlarla boyun eğdirilmeye çalışıldığını fakat politik tutsakların mücadeleyi ve direnişi yükselttiğini vurguladı.

Çıta, "Emperyalist kapitalist sistemin krizi derinleşirken, bu krizlerden çıkmanın yolunu da emekçi kitlelere yönelik daha fazla saldırganlıkta buluyorlar. Bu saldırganlığa karşı dünyanın dört bir yanında işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin sesleri birleşiyor ve yükseliyor. Birleşen sesler daha fazla saldırganlıkla, daha fazla gözaltı ve tutuklama terörüyle, daha fazla hak gaspıyla bastırılmak isteniyor" dedi.

 

"Devlet Tutsakları Ölümle Terbiye Etmeye Çalışıyor"

Türkiye'de de bu saldırıların yaşandığını belirten Çıta, içeride ve dışarıda yaşanan pek çok hak gaspının yaşandığınıa dikkat çekti. Hapishanelerde yaşanan hak ihlallerini aktaran Çıta, "Can bedeli kazanılmış haklar, pandemi bahanesiyle tırpanlanıyor, devrimci tutsaklar politik kimliklerinden koparılmak isteniyor. Devlet geçmişte olduğu gibi bugün de tutsakları ölümle terbiye etmeye çalışıyor" dedi.

 

"Zindanlar Sömürü Düzeninin Gerçeklerini Gösteren Aynalardır"

Diyarbakır, Buca, Ümraniye, Ulucanlar katliamlarını ve 19-22 Aralık Hapishaneler katliamını hatırlatan Çıta, "Ülkemizde olduğu gibi dünyada da zindanlar egemenlerin, sömürü düzeninin gerçeklerini gösteren ayna gibidirler" diyerek, bu gerçekleri İran'dan Yunanistan'a, İsrail'den Guatemala'ya pek çok ülkede politik tutsaklara yönelen saldırılarda da gördüklerini söyledi.

 

"Selam Olsun Dünyanın Dört Bir Yanında Baş Eğmeyen Politik Tutsaklara!"

Çıta "Dünyanın dört bir yanında özgürlük, eşitlik ve adalet istedikleri için binlerce kişi tutsak bulunuyor. Hindistan'dan Fransa'ya, ABD'den Filipinler'e, Türkiye'den Filistin'e 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü vesilesiyle bir kez daha politik tutsaklarla dayanışmayı yükseltiyoruz. Sesimizi politik tutsakların direnişleriyle birleştiriyoruz. Zulümle, tecritle, idamla, infazla, hak gasplarıyla, baskı ve sindirme politikalarıyla teslim alınamayan, bedenleri esir alınan ama fikirleri özgür olan politik tutsakların seslerine ses oluyoruz! Selam olsun dünyanın dört bir yanında dört duvar arasında baş eğmeyen politik tutsaklara!" diyerek sözlerini tamamladı.

Eylem sloganlarla sona erdi.