< “Devrimci Dayanışmayı Yükseltelim”

18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü, İsviçre’nin Zürih ve Basel kantonlarında bir gün ara ile basın açıklamaları yapılarak karşılandı

17 Mart günü saat 17.00’da Staufacher Platz Zurih’te, 18 Mart 17.30’da Claraplatz Basel’de yapılan açıklamalarda Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve Birleşik Devrimci Mücadele (BDM) pankartları açıldı.

Basın açıklamaları, ölümsüzleşen devrim savaşçıları için saygı duruşuyla başladı. Ardından Türkçe ve Almanca konuşmalar yapıldı.

“Devrimci Dayanışmayı Yükseltelim” başlığı altında yapılan açıklamada 18 Mart’ın tarihçesi anlatılarak başlandı.

Emperyalist kapitalist sistemin kendisine tehdit olarak gördüğü ilerici, devrimci anti-faşistlere yönelik en ağır cezaların verildiği, İsrail’in Filistin, ABD’nin Guantanamo’daki işkencelerinin unutulmadığını... Avrupa ve Türkiye’de uzun yıllardır cezaevinde olan Abdullah Öcalan ve diğer devrimci önder kadroların tecrit ve izolasyona maruz bırakıldığını, tahliyelerin yapılmadığını belirten açıklamada, Türkiye cezaevlerinde 605’i ağır, toplamda 1600 civarında hasta tutsağın olduğu vurgusu yapılan eylem, Almanca atılan sloganlarla sonlandırıldı.