Gazi Katliamı ve Gazi Ayaklanması'nın 27. yılı dolayısıyla halk, yoğun kar yağışına rağmen sabah saatlerinden itibaren Gazi Cemevi etrafında ve içinde toplanmaya başladı.

12 Mart Platformu “Gazi'de Düşene Dövüşene Bin Selam, Gazi ve Ümraniye Şehitleri Onurumuzdur” pankartı ile kortejler oluşturdu. Birleşik Mücadele Güçleri de “Faşizme Karşı Birleşik Mücadeleye”, “Sivas Maraş Roboski Gazi Unutulmaz Hiçbiri”, “İnfaz Yakmalara Son Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın” dövizleriyle kortejde yerini aldı.

Gazi, Ümraniye Şehit Aileleri - Alevi Kurumları - Gazi Halkı da "Gazi'den Ümraniye'ye Adalet İstiyoruz" pankartı ve katliamda ölümsüzleşenlerin resimleri ile kortejlerini oluşturdu.

Cemevi önünde toplanan kitle, “Gazi Şehitleri Ölümsüzdür”, “Gazi Şehitleri Onurumuzdur”, “Gazi Halkı Burada Katiller Nerede”, “Gazi İçin Adalet Herkes İçin Adalet”, “Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları ile Eski Postane’ye doğru yürüyüşe geçti.

Eski postane önünde aileler adına bir açıklama yapılarak, “Halkları birbirine kırdırtmak istediler. Alevi Sünni çatışmasını yaratmaktı. Gazi halkı provokasyonu yapanı, yaptıranı, nedenin de biliyordu. Amaç Gazi’deki devrimci muhalefeti sindirmek ve tüm devrimci demokratik halka gözdağı vermekti. Bu saldırılar sadece Alevi ve Sünnilere değildi. Saldırılar tüm halkaydı” denildi.

“Bugün ülke hala yoğun bir tecrit altındadır. Bu tecride direnenler bedenlerini ölümsüzlüğü yatırdılar. Cezaevleri ölüm evlerine dönüştürüldü. Kürt halkının ana dil hakkı gibi en doğal hakkının bile yok sayılıp, siyasi temsilcilerinin cezaevlerine iktidarın hırsı ile esir ediliyor. Kayyım ile Kürt halkının iradesi yok sayıldı. Asimilasyon politikaları devam etmekte. Kadın cinayetleri arttı. Okullarda zorunlu din dersi Alevileri ve diğer inanç gruplarına zulüm uygulanmakta. Hukuksuzluğun en derini yaşatılmakta.” denilen açıklamadan sonra taranan kahvehanenin önüne doğru yüründü. Katliamın yapıldığı yere karanfiller bırakıldı ve burada da açıklama okundu.

Ardından kitle yoğun kar yağışı altında sloganlarla bu defa Gazi Mezarlığı’na yüründü. “Gazi Faşizme Mezar Olacak” sloganlarıyla Gazi Mezarlığına gelindi ve burada katledilenler için saygı duruşunda bulunuldu, ağıtlar yakıldı. Yapılan anmanın ardından yeniden Gazi Cemevine dönüldü ve lokma dağıtılması ile eylem sona erdi.