< İzmir’de 8 Mart

İzmir’de 8 Mart Salı günü saat 18:00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden ÖSYM’ye 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe başlamak üzere toplanan binlerce kadının önü polis barikatı ile kesildi. Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde valiliğin eyleme izin vermediği ve yürüyüşe izin verilmeyeceği söylendi. Valiliğin yasağını tanımayan kadınlar “Polis Defol Bu Sokaklar Bizim” “Barikatı Aç”, “Barikata Yüklen” sloganları eşliğinde polis barikatına yüklendi. Yaklaşık yarım saat boyunca barikata yüklenen kadınlar, polis barikatının açılmasını sağlayarak yürüyüşe başladı.

Yürüyüş esnasında sık sık “Katledilen Kadınlar İsyanımızdır”, “Jin, Jîyan, Azadî”, “Kadın, Yaşam, Özgürlük” sloganlarıyla ÖSYM binası önüne yürüdü. ÖSYM binası önünde polisin saat 20:00’da Feminist Gece Yürüyüşü’nün başlayacağı Leman Kültür Merkezi’ne giden yolu kapattığı ve o bölgeye gitmek isteyenlere izin vermediği görüldü. ÖSYM önünde polis barikatını aşarak Leman Kültür’e ulaşmaya çalışan bir kadın darp edilerek gözaltına alındı.

Saat 20:00’da başlayan Gece Yürüyüşü’nün önü de polis barikatıyla kapatıldı. Burada da kadınlar barikata yüklenerek barikatın açılmasını sağladı.  ÖSYM binası önünde kurulan polis barikatına her iki taraftan yüklenerek barikatı açtıran kadınlar birleşerek “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Yaşısın Kadın Mücadelesi” sloganları eşliğinde Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen dans gösterisinin ardından eylem alkışlar ve halaylarla sona erdi.