< “Beklenen Günler, Güzel Günler Ellerimizdedir”

19 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de İstanbul Gazi Mahallesinde zamlara karşı bir basın açıklaması yapıldı. “Zamlar Geri Alınsın” şiarıyla yapılan açıklamada Gazi halkı zamlara karşı birlikte mücadeleye çağrıldı.

Sokaklarda “Asgari Değil, İnsanca Yaşam”, “Susma Haykır, Zamlara Hayır”, “Yapılan Zamlar Geri Alınsın”, “Zenginler Sevindi, Vatandaş Ezildi” gibi sloganlar atıldı. Kısılabilecek “tüm harcamalardan kısıldığı, artık kısılabilecek hiçbir harcamanın kalmadığı” söylendi.

“Enflasyon karşısında ücretler ezilmesin diye ek zammı kim nasıl yapacak? Temel ihtiyaç maddelerinden alınan vergileri kim kaldıracak? Hepimizin tek tek sorduğu bu sorular, kahvede, sokakta, işyerinde, okulda birbirimize sorduğumuz bu soruların yanıtları, yine bizlerin bir araya gelmesinden geçiyor. Çünkü bu soygun tezgahından emekçiler yalnızca kendi mücadeleleri ile kurtulabilir. Bu soyguna hep birlikte dur diyelim.

Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarına yapılan zamlar geri alınsın. Başta kdv olmak üzere konut faturalarından tüm enerji ve kesinti kalemleri kaldırılsın. Enerji üzerinde sermaye egemenliği son bulsun. Enerji üretimi ve dağıtımı kamusal bir hizmet olarak kar gözetilmeden halka sunulsun. Temel tüketime yapılan zamların geri alınması için tüm Sultangazi halkını, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri birleşmeye, bulundukları alanda kendi örgütlerini kurmaya, mücadele etmeye çağırıyoruz.” denilen konuşmalar yapıldı. Sonra da Nazım’ın şiirinden dizeler okundu:

“Beklenen günler, güzel günler ellerimizdedir...”

Sonra da mahalleden kadınlar zamların evlere yansımasını, mutfaklarındaki yangını anlattı. Evlerde elektrik yakılmadan karanlıkta oturulduğunu, pazardan eli boş döndüklerini anlattı. “Bizi bu hale getirenler utansın” dedi. “Faturalarımı ödeyemiyorum, pazardan alışveriş yapamıyorum, beni bu hale koyan reziller utansın” diye isyanını dile getirdi.

Açıklama alkışlarla sona erdi.