< İkitelli ve Atakent Halkı Zamlara Karşı Sokakta

Dün akşam İkitelli ve Atakent Güç Birliği’nin Çağrısı ile Atakent Arenapark AVM önünde bulunan otobüs duraklarının yanında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Aralarında Mücadele Birliği Platformu’nun da bulunduğu devrimci kurumların da katıldığı basın açıklaması yoğun polis ablukası altında toplanılarak gerçekleştirildi.

“Elektrik, Doğalgaz ve Temel Tüketim Ürünlerine Gelen Zamlar Geri Alınsın” pankartın tutulın açıldığı açıklama, emekçilerin son süreçlerde içinde bulunduğu zorlu yaşam koşullarının ve zamların teşhir edilmesi ile başladı.

HDP milletvekili Musa Piroğlu burada söz alarak “Zenginler saraylarda zevk ve sefa içinde yaşarken, işçiler, emekçiler çok kötü koşullarda yaşamaya mahkum ediliyor. Yetmezmiş gibi ağır zamlarla, yoksul halkın yaşamı dayanılmaz hale geliyor. Bunun bir çözümü var, halkın buna karşı güçlü bir şekilde mücadele etmesi ve düzenlerini yıkmasıdır.” dedi.

Piroğlu’nun ardından okunan açıklamada greve çıkan, mücadele eden Trendyol, Yemeksepeti, Migros işçileri anılırken, halka dayatılan sefaletin giderek derinleştiği vurgulandı ve zamların kaldırılması talep edildi.

Eylem boyunca sık sık “Milyonlar Aç, Milyonlar İşsiz, İşte Kapitalist Sisteminiz”, “Krizin Kaynağı Kapitalizm”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Migros İşçisi Yalnız Değildir” sloganları atıldı.

Basın açıklaması yüksek doğalgaz, elektrik faturalarının yakılmasıyla son buldu.