< “Tutsak İsimlerini Anmak Yasak”

Zindanlardaki tutsaklara yönelik baskıların son bulması, hasta tutsakların serbest bırakılması için Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ)'nin Söğütlüçeşme Metrobüs'te bildiri dağıtmasına saldıran polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

“Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın!" başlıklı bildiride hasta tutsaklar Aysel Tuğluk, Ali Osman Köse, Ruken Yıldız, Mehmet Emin Özkan'ın ismi geçtiği için polis saldırdı. Bildiride “tutuklu olanların ismi geçtiği için” “suçu ve suçluyu övme” gerekçesi ile dağıtıtma izin vermeyeceklerini söyleyen polis, tutsak yakınlarından dağılmalarını isteyerek ellerinden bildirileri almaya çalıştı. Aileler buna izin vermeyince 3 kişi gözaltına alındı. Tutsak yakınları her gün hapishanelerden ölüm haberleri geldiğine dikkat çekti ve bildiri dağıtmanın yasal olduğunu, bunun için de herhangi bir izin almaları gerekmediğini söylese de, Hüseyin İldan, Ercan Işık, Onurcan Bayrak darp edilerek “İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek” sloganları ile gözaltına alındı.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nin son haftalarda hasta tutsaklarla ilgili yaptıkları her eylem yasaklanıyor, her açıklama polis saldırısı ve gözaltısı ile sonuçlanıyor. Bakırköy Kadın Cezaevi önü, Yenibosna Adli Tıp Kurumu önü... Tutsak yakınlarının seslerini duyurmak için çıktıkları her alan onlara yasaklanıyor. Yetmiyor, bildiri dağıtmaları dahi saldırılarla, gözaltılarla engellenmeye çalışılıyor.

Her şeye rağmen zindanlardaki devrimci tutsaklara sahip çıkmaya, sesleri olmaya devam edeceğiz.

Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!