19 Aralık 2000’de yaşanan zindan katliamlarının sembol yüzü olan, diri diri yakılan kadınlardan biri olan Birsen Kars, bugün (10 Şubat) Gazi Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam Almanya’dan getirilen cenazeyi havaalanından kaçıran polisler otopsi için ATK’na götürmüş, almak için bekleyen yoldaşlarına ve avukatlarına saldıran polis 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Gece yarısı ATK'dan alınarak polis ablukası ve saldırıları altında Gazi Cemevi'ne getirilen Birsen Kars için sabah saatlerinden itibaren mahalle halkı ve yoldaşları Cemevi’inde toplanmaya başladı.

Tören boyunca polisin baskı ve tacizleri devam ederken, aileler gece gözaltına alınanlar serbest bırakılmadan cenaze töreninin yapılmayacağını duyurdular.

Akşamüzeri Birsen Kars’ın cenazesi vasiyeti üzerine Gazi Mahallesi’nde yapılan törenin ardından Gazi Mezarlığı’na doğru yola çıkıldı. Kitlenin cenazenin ardından mezarlığa yürümesine izin vermek istemeyen polis, cadde üzerinde yolu kapatmasına rağmen öfkeli ve kararlı kitle her defasında polisi aşarak sloganlarla mezarlığa yürüdü.

Omuzlar üzerinde Gazi Mezarlığı'na getirilen Birsen Kars, kızıl bayraklar ve sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Zindan Savaşçıları Ölümsüzdür