“Herkesi Sahiplenmeye Çağırıyoruz”

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ)’nin bugün ATK önünde yapacağı açıklamaya saldıran polis, katılanları gözaltına alarak Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Gözaltına alınanların yarın Bakırköy Adliyesine çıkarılacakları öğrenilirken, TDİ de bir açıklama yaptı.

“Hasta Tutsaklara Özgürlük kapsamında Yenibosna ATK önünde yapmaya çalıştığımız açıklama kaymakamlık kararı ile yasaklanarak engellenmeye çalışılmıştır. Bütün abluka ve engellemelere rağmen, bir hasta tutsak annesi çocuklarımızı öldürtmeyeceğiz diyerek konuşmaya başladığında polis ailelerimizle birlikte 17 kişiyi gözaltına aldı. Hastane kontrolünden sonra Vatan Emniyete götürülen arkadaşlarımızın emniyetteki ifadeleri devam ediyor.” diye yaşananları özetleyen TDİ, bu akşam emniyet ifadeleri tamamlanacak arkadaşlarının yarın Bakırköy savcılığına çıkarılacaklarını; covid testi pozitif çıkan Burcugül Çubuk’un ambulansla evine bırakılacağını açıkladı.

TDİ, “Devrimci tutsakların sesi soluğu olmaya çalışan ailelerimizi Bakırköy Adliyesine götürüldüklerinde yalnız bırakmayalım. Tüm dostlarımızı tutsak aileleri ve yakınlarını sahiplenmeye çağırıyoruz.” çağrısı yaptı.

TDİ herkesi yarın (4 Şubat Cuma) saat 11.00’de Bakırköy Adliyesi önüne çağırdı.