Adana'da Vefa Serdar'ı ölümsüzleşmesinin 1.yılında andık.

Mücadele Birliği Gazetesi’nin Adana'daki temsilciliğinde düzenlenen anma, yüksek katılımla ve coşkulu, duygusal anların yaşandığı bir şekilde gerçekleşti. Adana Halkevi, FÖKEV, ESP, SMF, HDP ve AHADDER de etkinliğimize katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma, Vefa'nın dolu dolu geçen yaşamının anlatılması ile devam etti, O’na dair bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon Vefa'nın cenaze töreninden görüntüler ile devam ederken, seyirciler "Devrim Şehitleri Ölümsüzdür" sloganıyla duygularını gösterdiler. Mücadele Birliği ve Devrimci Öğrenci Birliği adına konuşmaların yapıldığı anmada Vefa'nın ve devrimcilerin dostu şair Ruhan Mavruk, Vefa'ya yazdığı şiirini okudu.

Çukurova topraklarında uzun yıllar mücadele etmiş Osman Karatop da anıldı. Aramızda bulunan Osman Karatop'un eşi ve yoldaşımız Hatice Ana da Vefa'ya dair konuşma yaptı. Devamında serbest kürsü yapıldı. Serbest kürsüde SMF, FÖKEV ve HDP'den arkadaşlar konuşmalar yaptılar, konuşmalarda özellikle Vefa'nın mücadelede içtenliğine devrimci karakterine ve bu devrimci karakteri gençliğin yaşatması gerektiğine vurgu yapıldı.

Serbest kürsü sonrası Vefa'nın şiirleri okundu, Vefa'nın sevdiği Cordoba, Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü söylendi. Etkinlik süresince "Vefa Serdar Ölümsüzdür”, “Osman Karatop Ölümsüzdür!" sloganları atıldı.

Etkinlik coşkulu bir biçimde herkesin katılımıyla Çav Bella’nın söylenmesi ile sona erdi.


Mücadele Birliği / Adana