< < İlk Karar Gazeteleri Yasaklamak

Bulunduğum zindanda yeni yılın ilk mesai gününde eğitim kurulunun aldığı ilk karar Mücadele Birliği’nin de içinde bulunduğu 6 gazeteyi yasaklamak olduğundan bu kararı ve kısa yorumumuzu sizinle paylaşmak istedik.

Zindanda yeni yıla iyileştirme(!) ile başladılar. İzmir 2 Nolu F Tipi zindanında verilen 2021/1 Nolu karar, yılın ilk kararı. Yılın ilk kararının Mücadele Birliği’nin de içinde olduğu 6 gazetenin yasaklanması için alınması, zindanlardaki baskı ve saldırıların azgınlaştığını gösteren bir gerçekliktir.

Bu kararın Eğitim Kurulu tarafından alınmış olması, zindanlarda “eğitimi” anlatmaya yeterlidir. Bu kararın “eğitim ve iyileştirme” başlığı altında alınması ise çok anlamlıdır. Gazeteleri yasaklayarak “eğitmek”, “iyileştirmek” dünyada faşizmin ilk kurucuları olarak sahneye çıkmış olan Mussolini ve Hitler ile bilinen İtalyan ve Alman faşizminin ve birçok ülkede karşımıza çıkan faşist devletlerin eğitim ve iyileştirme politikalarıdır. Günümüzde yılın ilk kararı olarak bu kararın alınması, bu politikayı azgınca sürdürme çabasıdır. Bu anlayışa göre Mussolini ve Hitler en iyi iyileştirmecidirler.

Devrimci tutsaklara yönelik, bulunduğumuz zindanda son aylarda artan baskı ve saldırılar sürekli yenileri eklenerek devam ediyor. Bu karar metni, tek başına, günümüzde devletin eğitim ve iyileştirme(!) politikalarının özetidir.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Zindanından Leninist Tutsaklar


NOT: Mektubu yazan leninist tutsaklar Hüseyin Durmaz ve Sinan Koçum, Kırıklar 2 nolu F Tipi’nde baskılara karşı açlık grevinde olan yurtsever tutsaklara destek olmak için 28-30 Ocak günleri 3 günlük açlık grevine başladıklarını duyurdular.