< "Açlığa, Yoksulluğa, Bu Düzene Mecbur Değiliz”

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), "Açlığa, Yoksulluğa, Bu Düzene Mecbur Değiliz, Birleşirsek Kazanırız" şiarıyla 6 Şubat Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı'nda yapacağı buluşma için dün akşam saatlerinde Kadıköy Söğütlüçeşme’de bildirilerini dağıttı.

Kar ve yağmur yağışı altında gerçekleştirilen bildiri dağıtımında konuşmalar yapıldı, “Şimdi kendi davamız için savaşma zamanıdır. Bize cehennemi bir hayat dayatanların düzenlerini başlarına yıkma zamanı. Açlığa, yoksulluğa, bu düzene mecbur değiliz. Birleşirsek kazanırız. Birleşirsek insanca yaşanacak bir dünya kazanırız" denildi.

BMG bildirilerinde de “Bizi açlığa mahkûm eden kapitalist sömürü düzenine, doğamızın yağmalanmasına, ‘özgürlük’ diyenleri katleden faşizme, geleceği burjuva seçim düzenine hapsedenlere karşı birleşirsek kazanırız! Bu çürümüş düzen ve faşist rejim biriken öfkemizin farkında ve boğulması için çırpınıyor. İçimizden yükselip sokağın sesine dönüşen öfkemizi birleştirelim. Meydanlarda, mahallelerde, sokaklarda, fabrikalarda, tarlalarda örgütlenip bir araya gelelim. Geleceğimizi kurmak, halk iktidarıyla yaşamlarımıza yön vermek hayal değil, güncel bir gerçektir. Şimdi kendi davamız için savaşma zamanıdır. Bize cehennemi bir hayat dayatanların düzenlerini başlarına yıkma zamanı… Açlığa, yoksulluğa, bu düzene mecbur değiliz! Birleşirsek kazanırız! Birleşirsek insanca yaşanacak bir dünyayı kazanırız!” dedi.

BMG yaptığı çağrısında 6 Şubat Pazar günü saat 15.00’te Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak buluşmaya davet etti herkesi.