Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 15. yılında vurulduğu yerde, vurulduğu saatte anıldı...

Yüzlerce kişinin katıldığı anmanın şiarı "15 Eksik Yıl" idi. Saat 14.00'dan itibaren Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Sebat Apartmanı (eski Agos Gazetesi binası) önünde bir araya gelen yüzlerce kişi ellerinde "Hrant İçin Adalet", "Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz" yazılı Kürtçe, Ermenice ve Türkçe dövizleri taşıdı.

Mücadele Birliği Platformu anmada "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği", "Hrant'ı Unutmadık Unutturmayacağız" dövizleri taşırken, DÖB’lü öğrenciler de "Faşizmi Döktüğü Kanda Boğacağız" dövizi ile katıldı.

Hrant'ın Arkadaşlarından Bülent Aydın Sebat Apartmanı'ndan seslenerek “Bu ülkenin nefretten beslenenleri O'nu bu yüzden katletti. Hrant Dink bu ülkede farklılıkların bir arada yaşanacağını düşünüyordu bu yüzden katlettiler. Biz bir kez daha buradayız Ahparig buradayız” dedi.

Daha sonra Hrant Dink’in hayat arkadaşı Rakel Dink söz aldı ve “Seni toprağa verirken buradan yükselen isyan ve itiraz sesi susmadı, susmayacak. İşçiler, kadınlar, öğrenciler, köyler yine direnişte. Herkesin olanı, kimsenin olmayanı, ‘benim’ diyenden koruyorlar. Bir gün yine birleşip sel olup akacaklar.

Kiminin gönlü kırık. ‘Bize olurken neredeydiniz?’ diye soruyorlar. Biz öyle olmak istemedik, gücümüz yettiğince seslerine ses katmaya gayret ettik. Edeceğiz.

Sesin, kulağımızda. Sözümüz söz." dedi.

Hrant için konuşmalar yapıldı, zindandan gelen mesajlar okundu. Anma, yağan kara rağmen atılan sloganlarla son buldu.