< Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nden Ziyaretler

İstanbul’dan Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi, bir heyet oluşturarak, Kürdistan’da eylemde olan tutsak aileleri ziyaret etti.

17 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde Diyarbakır’a giden TDİ heyeti, DBP Genel Merkezini ziyaret etti ve eş başkanlarla cezaevleri sorunu ve genel sorunlar üzerine sohbet etti.

Daha sonra hasta tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki infaz yakmaların durdurulması istemiyle tutsak yakınlarının Diyarbakır Barosu’nda başlattığı, 63 gündür süren Adalet Nöbeti ziyaret edildi.

Ziyarette konuşan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nden Uğur Karadaş, “Kürt halkıyla batı cephesinde açılan mesafeleri kapatmak, birlikte mücadele etmek, birbirimizle bir sorunumuzun olmadığını, aynı duyguları yaşadığımızı, yoldaş oluğumuzu buraya gelerek bir kez daha söylemek istedik. Buradaki ailelerimizden esin ve güç alarak, biz de siyasi iktidarın ölüm aparatlarına dönen Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde nöbet başlatacağız. Yurtsever annelerimizin, Türkiye’deki devrimcilerin anne ve babalarının desteğiyle her Perşembe günü saat 13.00’te ATK önünde ‘ölümlere izin vermeyeceğiz’ şiarını yükselteceğiz” dedi.

Ortak mücadelenin önemine dikkati çeken İnisiyatif üyesi Hüseyin İldan da, “Bütün tutsak ailelerinin talep ve acıları ortaktır. Bizler de bu nöbetleri yürüten ailelerin yanında olmaya ve birlikte direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Yine TDİ’den Elvan Özerli ise “Her yerde adalet sarayları var ama içeriği yok. Siz anneleri destekliyorum. Cezaevlerinden cenazeler çıkmasını istemiyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Beraber bu adaleti getirmek zorundayız. Yoksa cezaevlerinden daha çok cenazemiz çıkar” dedi.

Adalet Nöbeti tutan ailelerinin ziyaretinden sonra Tuay-Der (Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği) ziyaret edildi. Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde yaşanan sorunların ailelerle konuşulduğu tartışıldığı eğitici, öğretici sohbet gerçekleştirildi. Ailelerle birlikte mücadele etmenin gerekliliği üzerine konuşuldu.

Tuay-Der ziyaretinden sonra akşam saatlerinde de Mardin Dargeçit’te yaşayan Garibe Gezer’in ailesi ziyaret edildi.

18 Ocak Salı günü de TDİ ilk ziyaretini Mardin DBP İl Eşbaşkanlığı’na yaptı. Ardından Urfa’ya geçildi.

14 Haziran 2018’de yaşadıkları saldırılar sonucu ailesini yitiren Emine Şenyaşar ve saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti de ziyaret edildi. Adalet arayışlarının 316. gününde olan Şenyaşar ailesi Urfa’da ziyaret edildi.