HDP binalarına yönelik faşist saldırılar neredeyse sıradan olaylar haline geldi. Önceki dönemlerde HDP binalarına ırkçı faşist yazılar yazmak, fiziksel tahribat yapmak yaz aylarında katliamlara dönüştü.

Deniz Poyraz’ın katledilmesinin ardından geçtiğimiz günlerde Bahçelievler İlçe Binasında yaşanan katliam girişimi, saldırıların ne kadar alenileştiğini gösterdi. “Sizi öldürmeye geldim” diyen faşistin serbest bırakılması da, saldırıların ne denli örgütlü ve planlı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bahçelievler HDP’ye katliam yapma maksadıyla gelen Muhammet Eren Sütçü bugün Çağlayan Adliyesi’nde savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle 3. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilse de, skandal bir kararla serbest bırakıldı.

Saldırgan Sütçü, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan değil “yaralama ve silahla tehdit” suçlaması ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi!.. Ve ev hapsi, yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Bu, Kürt halkına, HDP’lilere yönelik yeni saldırılara davetiyedir, bu bir gerçeklik.

HDP İstanbul İl Örgütü bir açıklama yayınlayarak “Daha önce de olduğu gibi bu kez de hukuk ayaklar altına alınmış, milyonlarca insanın oy verdiği, üye olduğu ve bu ülkenin üçüncü büyük partisi olan partimiz HDP’ye dönük saldırılar meşrulaştırılarak teşvik edilmiştir.

Partimize dönük saldırılar karşısında cezasızlık politikasında ısrar eden ‘iktidar’ tüm saldırıların ve olası gelişmelerin sorumlusudur.” diyerek bu saldırıların tüm demokrasi güçlerine, onların mücadelesine yapıldığı ve cesaretlendirildiği söylendi.

Avukat Ferdi Yamar da konu ile ilgili bir açıklama yaparak, “Biz hukukun uygulanmasını istiyoruz. Bu uygulanmadığı için bu tür failler birbirinden cesaret alıyor. Yani bugün Muhammed Eren Sütçü serbest kaldı, yarın X bir şüpheli HDP il veya ilçe binasına saldırdığında tutuklanmayacağını bilerek kendini güvence altında hissedecek” diyerek bunun nasıl ciddi bir tehlike olduğunu vurguladı.