Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) uzun süredir çalışmasını sürdüğü “Birleşirsek Kazanırız” kampanyasını bugün Kartal’da düzenlediği Halk Forumu ile sonlandırdı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde “Yolsuzluğa, İşsizliğe Karşı Birleşirsek Kazanırız” şiarıyla yapılan etkinliğe farklı alanlardan işçiler, eylemciler, gençler katıldı.

Devrim savaşçıları adına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlik, BMG’nin mücadelesini anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi ile sürdü. BMG adına Sena Şat’ın açılış konuşması ile başladı. BMG’nin ortaya çıkış sürecine değinilerek, “Birleşik Mücadele Güçleri. Yoksulların, işsizlerin, emekçilerin, kadınların, Kürt halkının, Alevilerin, ezilen, sömürülen tüm kesimlerin insanca bir yaşamı kurma mücadelesinin ihtiyacı olarak doğdu. Bu yüzdendir ki, ezilen, sömürülen her kesimin sesi olmaya çalıştı, çalışıyor” denildi.

Ağustos ayında başlayan kampanyanın nasıl ortaya çıktığı anlatılarak “Bugün bu kampanyanın sonuna gelirken düzenlediğimiz forumda, Birleşirsek Kazanırız şiarının sadece bir söz ya da temenni değil, günün somut ihtiyacı olduğu bilinciyle buluştuk. Bizi bugün burada bir araya getiren şey sadece bir kampanya değil, faşist iktidarın kendisidir. Her geçen gün bırakın geçinmek, iyi bir yaşam sürmek; hayatta kalmak bile zorlaşıyor. Faşist iktidar, toplumun boğazını sıkıyor, nefes dahi alınmasına izin vermiyor. Üstelik eline geçen her fırsatta ve her alanda saldırılarına devam ediyor.” dendi.

“Özellikle pandemiyle birlikte doruğa tırmanan açlık, yoksulluk, geçim sıkıntısı her birimizi hayatta kalmak için daha çok mücadele etmeye zorluyor. Ve bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Sizler, yalnız değilsiniz. Çaresiz değilsiniz. Tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz. En koyu karanlıklardan doğacak güneşi birlikte karşılamak umuduyla, mücadele ve zafer dolu bir yıl dileğiyle, herkesi saygıyla selamlıyoruz.” denilen konuşmanın ardından çeşitli alanlardan eylemci işçilere söz verildi.

Forumda ilk olarak Sinbo işçisi Dilbent Türker söz aldı ve işçilerin birleşik mücadele zemini yaratarak kurtulabileceklerini söyledi. Ardından Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) adına Hıdır Sabur’un yaptığı konuşmada, başta hasta tutsakların serbest kalması için verdikleri mücadele anlatılarak ortak mücadele çağrısı yapıldı. Bir sonraki konuşmacı ise İstanbul KHK Platformu adına Ömer Faruk Karakaya oldu. Ardından Galataport işçisi, bir Belediye işçisi, CarrefourSa Depo İşçileri SML Etiket işçisi, atık kağıt işçileri ve Emekli-Sen, Birleşik Gençlik Meclisi (BGM), Barınamıyoruz, HDP Kadın Koordinasyonu adına konuşmalar yapıldı.

Verilen kısa bir aranın ardından ikinci bölümde bugün 300.gündür adalet talebi ile Urfa Adliyesi önünde eylemde olan Şenyaşar ailesi adına Ferit Şenyaşar söz aldı. “Bu mücadelemiz haksızlığa karşı bir mücadeledir. Bu mücadele dini kullanarak halkı sömürenlere karşı bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz halka kuru ekmeği heba görüp 5 yerden maaş alan yetkililere karşıdır. Bizim mücadelemiz kendisi sarayda oturup halkı sokakta yatanlara karşıdır. Bizim mücadelemiz hasta tutsaklar içindir. Bizim mücadelemiz siyasi tutsaklar içindir. Bizim mücadelemiz bir gecede bir kişinin ağzından çıkan kelimeyle milyonları KHK ile işten atanlara karşıdır. Bizim mücadelemiz halkların kardeşliği içindir” diyen Şenyaşar’ın konuşması ayakta alkış ve sloganlarla karşılandı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin BMG’nin mücadelesinin büyütülmesinin önemi üzerine yaptığı konuşmanın ardından etkinlik Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) müzik grupları ve Grup Vardiya’nın müzik dinletisinin ardından son buldu.