HBDH, 2022’nin ilk günü bir açıklama yayınlayarak, “HBDH Milisleri 2021 Yılı Eylem Bilançosu”nu açıkladı.

“HBDH milisleri ve gerillaları olarak 2020 yılında başlattığımız ‘Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız’ devrimci seferberlik hamlemizi 2021 yılında ‘ileri...daha ileri’ şiarıyla faşizme karşı mücadelede daha önemli bir yere taşıdık. 2021’de ki mücadelemiz işçi sınıfı, kadınlar, gençler ve bütün ezilenler için önemli bir dönem olarak tarihimizde yer alacaktır.” denilen açıklamada 2020’den 2021’e taşıdıkları iddianın günden güne artan eylemleriyle ezilenlere umut oldu söylendi.

“HBDH milis ve gerillaları her bir eylemiyle hem hesap sordu hem de ölümsüz yoldaşlarımızın isimlerini düşmanın bir kez daha korkulu rüyası yaptı. Dosta güven, düşmana korku saldık. Faşizmin korku duvarlarını yıktık.” denilerek 2021 yılı içerisinde 128 eylem gerçekleştirildiği açıklandı.

“2021 yılı AKP-MHP faşizmi için sömürge ve işgal siyasetini günden güne artırdığı bir yıl oldu. Hem içte hem de dışta yürüttüğü bu politikalar neticesinde emekçilerin yaşamları zorlaştı, sermayenin karı uğruna Türkiye ve Kürdistan toprakları ucuz emek gücü oldu. Binlerce işçi öldü, onbinlercesi işten çıkarıldı. Kadınların yaşam hakları İstanbul Sözleşmesi ile bir kez daha ellerinden alınmak istendi, yüzlerce kadın öldürüldü, binlercesi şiddete maruz kaldı. Kürt halkı ve onun siyasi temsilcileri ile özgürlük savaşçıları zindanlarda tutsak edildi, öldürüldü. Ancak her bir toplumsal muhalefet, kadınlar, emekçiler ve bütün ezilenler faşizme karşı daha fazla cüretli ve kararlıydı. Yüzlerce grev gerçekleşti, onbinlerce kadın tek ses oldu, Kürt halkı faşizme karşı hep direndi. Kazanmakta olanın direnenler olduğu, kaybedenlerin ise AKP-MHP faşizmi olduğu bir kez daha ortaya çıktı.” denilirken, bu süreçte HBDH Milis ve Gerillaları olarak tarihsel görevlerini ölümsüz yoldaşları anısına ve halklar için gerçekleştirdikleri söylendi; faşizmin kapı kullarının, patronların, Kürt halkının katillerinin, kadın katillerinin hedefleri olduğu; zindanlarda süren direnişleri selamladılar, gerillaların direnişlerini sokaklara taşıdılar, işçi grevlerinde birleşik mücadele sloganları atıldı, sokak barikatlarında dövüşüldü, sözleri milis ve gerillaların iradesiyle gerçek kılındı.

“Nerede bir adaletsizlik varsa HBDH orada olacaktır.” denilerek “2022 yılında ‘Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız’ devrimci seferberlik hamlemizi daha da büyüteceğimizi ilan ederiz. HBDH güçleri olarak faşizme karşı 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz 128 eylem 2022 yılının müjdecisidir. Birleşik mücadelemizin zaferi yakındır! AKP/MHP faşizmini birleşik devrim mücadelemiz yıkacak!” diye açıklama sonlandırıldı.

Ardından HBDH Milisleri 2021 Yılı Eylem Bilançosu sıralandı; “Halkımıza, Milis ve Gerilla güçlerimize duyuru:

2021 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz 128 eylemimiz, 117 madde olarak sıralanmıştır. Birçok eylem, milislerimiz tarafından aynı tarih ve saat içerisinde gerçekleştirildiğinden kaynaklı tek madde olarak listelenmiştir.” denildi.