< HDP’ye Saldırılar Kürt Halkını Yıldıramaz

Kürt halkına yönelik saldırılar devam ediyor. HDP Binaları, her dönem simgesel olarak Kürt halkına yönelik nefretin ve saldırıların hedefi oldu. Daha kısa süre önce İzmir HDP binasında Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin yankıları sürerken, bugün HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenlendi.

“Üye olmak” bahanesiyle binaya giren saldırgan, önce kendisine çay ikram eden Ramazan Dişarı’nın üzerine çay dökerek “sizi öldürmeye geldim” diyerek bıçakla saldırdı, diğer taraftan da silahına uzandı. Saldırganı engellemeye çalışan parti üyesi Aziz Şimşek de hafif yaralandı.

Partililer tarafından engellenmeye çalışılan saldırgan, ilçe binası önünde bulunan bir fırına kaçtı ve olay yerine gelen polisler tarafından götürüldü.

Saldırı anında binada bulunanlar, “Bir kişi olsaydık bir Deniz Poyraz vakası daha yaşanacaktı, 3 kişiydik bu sefer şans bizden yanaydı” diyor.

Saldırının ardından HDP’liler ve ilçe binası önünde toplanmaya başladı. Polisin olay yerinde inceleme yaparken, bina ve sokak polis ablukasına alındı.

Şirinevler Meydan’da açıklama yapmak isteyen milletvekilleri ve partililerin önü polis tarafından kapatıldı. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm “Önünde polis beklerken neden bir katil içeriye rahatlıkla girebiliyor? Çift silahla nasıl bir katliam gerçekleştirebiliyor? Bugün bizi korumayanlar, katliamları engellemeyenler bize barikat kuruyor. İşte bizim katliama uğramamızın nedeni tam da budur" diyerek tepki gösterdi.

Bina önünde yapılan basın açıklaması ve oturma eylemi ile uzun süre bekleyiş sürdü.