Adana'da Roboski Anması

İHD Adana Şubesi Roboski katliamının 10. yılında İnönü Parkı'nda saat 12.30'da basın açıklaması ve anma gerçekleştirdi.

Basın açıklamasından önce katledilen canlar için saygı duruşu yapıldı.

Ardından İHD Adana Şubesi basın açıklamasına başlayarak "28 Aralık 2011'de 19'u çocuk olmak üzere 34 sivil, TSK’ya ait uçaklarla katledildi. Devlet sırrı adı altında katliamın belgeleri gizlendi. Kamu görevlilerine soruşturma açılmadı. Askeri savcılık ‘hata yoluyla işlendi’ deyip takipsizlik verdi ve dosya kapatıldı. Genel kurmay başkanlığı talimatı ile herkesin gözü önünde katliam işlendi. Dönemin iç işleri bakanı mit yetkilileri tarafından belirlenen istihbarat tarafından operasyon yapıldı dedi. Katledilen aileler ise yargılandı. AB ülkeleri ise Roboski katliamına sessiz kaldı. Roboski insanlık ve uluslararası bir sorundur. Roboski ile yüzleşmeyen Türkiye ve diğer ülkeler bununla yüzleşmelidir. Roboski sınırlar yüzünden ekmeğini katır sırtında kazanan insanlara yönelik bir katliamdır. Türkiye halklarının bu katliama sessiz kalmaması lazımdır. Yoksa katliamlar daha da artar. Roboskili ailelerin yanındayız ve savunuyoruz." dedi.

HDP Adana il eş başkanı da operasyonun öncesinden hazırlandığını, sivil insanlara bile bile katliam gerçekleştirdiklerini, devletin F16'larla yurttaşları bombaladığını, Dersim'den, Zilan'dan, Madımak'tan, Suruç'tan, Maraş'tan Ankara Gar katliamından bu katliamı bildiklerini, tüm sorumluların hesap vermesi gerektiğini; olaydan sonra köylüler kendi imkanları ile cenazeleri alıp Türkiye tarafına getirdiklerinde sağlık ekiplerinin askerler tarafından engellenmeye çalışıldığını, köylülere ise terörist dendiğini, Roboski ailelerin kendi adaletlerini kendilerinin sağlamaya çalıştığını, kurdukları derneğin ise KHK ile kapatıldığını anlattı.

"Roboski'yi Unutma Unutturma!" sloganı atıldı ve ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirilip anma programı sona erdi.

Mücadele Birliği/Adana