< “Katliamı Anmak Yeterli Değil Mücadele Etmeli”

BMG, FÖKEV (Fatih Öktülmüş Kültür Sanat Evi) ve Kaldıraç, 19-22 Aralık Katliamıyla ilgili 23 Aralık saat 17.00'da Adana İMO'da bir anma etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte Türkçe ve Kürtçe açılış konuşmalarının ardından devrim savaşçıları için saygı duruşu gerçekleştirildi. Zindanlarda ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Tutsaklara Dayanışma İnsiyatifi ve Dayanışma Ağı'ndan Uğur Şafak Yarman zindanlar sorununun bugünkü durumunu anlattı. Bir çok kazanılmış hakkın kısıtlanmaya gittiğini belirtip, OHAL ve pandemi süreciyle baskının arttığını belirtti. İnfaz yakmalara ve hasta tutsak sorununa dikkat çekildi. Cezaevlerinden daha fazla ölüm haberi almamak için mücadele etmemiz gerektiğini belirtti.

Wernicke Korsakoff hastası Hasan Çepe 19-22 Aralık katliamını anmanın yeterli olmadığını, içeride ve dışarıda mücadele etmek gerektiğini belirtti.

Wernicke Korsakoff Dayanışma Derneği (WKEMD) Çukurova Gönüllüleri adına Mevlüt Kaya, yaşanan operasyonu anlattı. Tutsakların zorla müdahaleye bağlı Wernicke Korsakoff hastası olduğunu ve bedensel ve zihinsel bütünlüğünü kaybettiğini söyledi. 21. yılda da sorumluların yargılanmayıp, faillerin serbest olup, tecridin devam ettiğini belirtti. Aralık ayı katliamlarından Maraş ve Roboski katliamına da değinip, örgütlenip çoğalmamız gerektiğini anlattı; ulaşabileceğimiz Wernicke Korsakoff hastalarını derneğe bildirip, tedavi edip dayanışma içinde olmamız gerektiğini hatırlattı.

FÖKEV'den Nevin Berktaş içeriyle dışarının ilişkisinin ne kadar önemli olduğunu, operasyonun ne kadar planlı olduğunu, içerideki yaşamı anlattı. Katliamın en önemli özelliğinin çok daha planlı ve kapsamlı olduğunu, dönemin bakanının 90'lardan itibaren katliama hazırlandığını, F tiplerinin öncesinden de denendiğini, katliamın emperyalizmle kol kola gerçekleştiğini anlattı. Sözünü "Zindanlar Yıkılsın, Tutsaklara Özgürlük!" diye bitirdi.

Etkinlik "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük" sloganıyla sonlandırıldı.