Murat Ördekçi Anıldı

20 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) bileşenleri, 19 Aralık 2000'de devrimci tutsaklara yönelik yapılan "Hayata Dönüş" operasyonlarında ölümsüzleşen Murat Ördekçi'nin mezarında bir anma düzenledi.

Kanarya Mezarlığında bulunan Murat Ördekçi'nin mezarı başında Onun şahsında 19 Aralık'ta ölümsüzleşen tüm devrimci tutsaklar anıldı.

Anma saygı duruşu ile başladı. Ardından TDİ adına Fatma Yıldırım söz aldı; "Sınıflar savaşımı sürdüğü sürece bu katliamlar da devam edecek. 19 Aralık'ın bizzat tanığı olarak bizim yaşamamız tamamen bir tesadüftü. Bir çok yoldaşımız gözümüzün önünde katledildi. Fakat bu saldırı devrimcilerin iradesini teslim almak içindi ama teslim alamadılar ve zafere ulaşana kadar da alamayacaklar" dedi.

Murat Yoldaşın kollarında son nefesini verdiği yoldaşının yazmış olduğu "Yoldaş Gözlerin" şiiri okundu. Ve ''Murat Ördekçi Ölümsüzdür'', ''Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük'' sloganları atıldı.

Mücadele Birliği Platformu adına Sena Şat söz aldı ve konuşmasında birleşik mücadele, siper yoldaşlığı vurgusunu yaptı. Devrimci Parti adına da Burcugül Çubuk söz alarak "19 Aralık'ta ölümsüzleşen yoldaşlarımızı selamlıyorum. Bugün devrimci tutsaklar için sokaklarda olmalı ve birleşik mücadelemizin sesini yükseltmeliyiz." dedi.

Anma ölümsüzleşenleri selamlayarak sonlandı.