Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda “Zindanlar Yıkılsın” Sloganları

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) "Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın! İnfaz Yakmalara Son!" diyerek Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Sık sık “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük” sloganının atıldığı basın açıklamasında açıklamayı aileler adına Ertan Çıta okudu.

Zindanlarda 15 Temmuz’dan sonra başlayan hak gaspları ve tecrit koşulları pandemi bahanesiyle tırmandırıldığı, tutsakların dışarıyla olan tüm bağları koparılarak kimliksizleştirilmeye, çalışıldığı söylenen açıklamada, yaşanan hak gaspları ve keyfi uygulamalar anlatıldı.

Egemenlerin, F Tiplerinde uygulayamadığı ya da uygulamakta zorlandığı saldırıları yeni açmaya başladıkları S Tiplerinde dayatacakları hatırlatıldı.

20 ay boyunca açık görüş yaptırılmayan zindanlarda açık görüşlerin bu ay başladığı ancak onun da yarım saate düşürüldüğü söylenen açıklamada, “Binlerce kilometre uzağa, ülkenin ücra köşelerine sürgün edilen tutsakları yarım saat görmek için aileler yollara düşmeye devam edecek” denildi.

“Devrimci mücadelenin sürdüğü hapishanelerde bir irade savaşı veriliyor. Egemenler devrimci iradeyi kırmak, halkı sindirip korkutmak, yalnızlaştırmak için tüm araçlarıyla saldırıyor. Dört duvar arasında bilincinden ve bedeninden başka silahı olmayan politik tutsaklar hapishanelerde direnmekten vazgeçmiyor” denilen açıklamada 19 Aralık günü Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri foruma davet ettiler .

Açıklama, “Öyleyse bizler de bugün hapishanelere yönelik her saldırının aynı zamanda halka yönelik olduğunu bilerek, tutsakları yalnızlaştırma politikalarına karşı daha gür ses çıkaralım. Tutsakların ortaya koyduğu iradeyi sahiplenelim, saldırıları beraber göğüsleyip, beraber karşı koyalım” denilerek sona erdi.

Milletvekili Züleyha Gülüm’ün de konuşma yaptığı Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nin eylemi “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın!”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!” sloganlarıyla sonlandı.

Tutsak yakınları basın açıklamasının ardından grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerinin çadırına giderek işçilere destek vermek istedi. “Bakırköy İşçisi Yalnız Değildir” sloganıyla işçilerin yanına yürüyen kitleye karşı, Belediye İş Sendikası, işçilerin önüne hemen akordeon bariyer çekti; tutsak yakınlarını ve destek için gelenleri işçilerin yanına yaklaştırmadı.

Megafonu eline alan sendikalı Ahmet Kuruçay, megafonla polisten "yardım" istedi, "polis arkadaşlar bizi bu gruptan koruyun, bunları istemiyoruz, gelin bizim güvenliğimizi sağlayın" dedi.

Bir gün önce işçileri aynı polisin saldırısına uğrayan sendika yönetimi, bugün devrimcilere karşı polisin yardımını istiyor... Açıklama öncesi tutsak aileleri ile oturan, çay içip sohbet eden işçileri polisten destek istemek pahasına desteksiz, yalnız bırakmak istiyorlar... Sınıftan uzak ve patronla uzlaşmaya her an hazır halde tutmaya çalışıyorlar.

Tutsak aileleri alandan ayrılırken, grevdeki işçilerle sendika yönetimi arasında tartışmalar sürüyor işçiler sendikacılardan hesap soruyordu.

TDİ de, karşılaştıkları bu sendikal saldırıyı, “İşçilerle dayanışmayı engellemeye çalışan Belediye-İş Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Kuruçay'ı teşhir ediyoruz!” diyerek teşhir ve protesto etti.