Son günlerde artan döviz kuru ile birlikte açlık, yoksulluk gittikçe arttı. Bunun üzerine artık bıçak kemiğe dayandığını söyleyen halklar sokağa çıkmaya başladı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok ilde halklar sokağa çıktığı gibi Antakya'da da sokağa çıkıldı. 4 Kasım günü Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısı ile Uğur Mumcu Meydanında saat 18.30'da toplanmaya başlandı. Kitle toplandıktan sonra ajitasyon ve sloganlarla başlayan eyleme, basın açıklaması okunmasıyla devam edildi.

Açıklamada, iktidarın ekonomi üzerine yaptığı yanlış politikalara değinildi, artık yönetememe durumu gözle görülür hale geldiği için istifası talep edildi. Eylemde sık sık “AKP Mezara Halk İktidara”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları atıldı.

Açıklamanın sonunda, Antakya’da her gün eylem yapılacağı, halkla birlikte bu eylemlerin örüleceği duyurusu yapıldı.

Mücadele Birliği/Antakya