< “Sokakta, Birleşirsek Kazanırız!”

İzmir Birleşik Mücadele Güçleri 24 Kasım günü saat 20:00’da Karşıyaka Yamanlar Mahallesi’nde ajitasyon çalışması yaparak tüm mahalle emekçilerini son zamanlarda derinleşen ekonomik krize karşı birleşik mücadeleye, örgütlenmeye ve sokağa çıkmaya çağırdı.

Ajitasyon çalışmasında “Buradan sesleniyoruz, bir avuç asalak yüzünden bizi açlığa ve ölüme mahkum edemezsiniz. Birleşik Mücadele güçleri olarak birleşirsek kazanırız diyoruz. Gelin hep beraber bu asalak sürülerine ders verelim. Bu asalak sürülerine birlikte mücadeleyle nasıl kazanılacağını gösterelim. Saray iktidarı bu ekonomik kriz için kurtuluş savaşı diyor. Kurtuluş savaşı dedikleri sermayenin kurtuluş savaşıdır. Bu kurtuluş savaşı bizi açlığa mahkum etmek için uydurulmuştur. Kurtuluş savaşı diye ilan ettikleri bir avuç asalağı korumak içindir.” denildi.

Emekçilerin kurtuluşunun kendi mücadelesiyle olacağı vurgulanarak “Birleşik mücadelemizde sizleri de yanımıza bekliyoruz. Bugün artık balkonlarımızdan alkış çalmanın değil, sokağa çıkmanın, örgütlenmenin, harekete geçmenin zamanıdır.” denildi.

Ajitasyon esnasında sık sık “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz”, “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam”, “Yaşasın Birleşik Mücadelemiz”, “Bijî Berxwedana Gelan”, “Hükümet İstifa” sloganları atılırken, mahalleli sloganlara eşlik ederek, alkış ve ıslıklarla destek verdi.