Döviz Krizinde Halk Sokaklarda...

Döviz kriziyle beraber akşam saatlerinde Ankara'da İzmir'de ve İstanbul'un pek çok semtinde insanlar sokaklara çıkarak protesto eylemleri gerçekleştirdi. Bazı sosyal medya hesaplarında ise döviz krizine karşı ilk yürüyüşün Konya'da başladığına ilişkin paylaşım yapıldı.

ANKARA'da ODTÜ'de Yürüyüş Ankara'da üniversite öğrencileri ODTÜ'de yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık "Hükümet istifa", sloganları yükseldi.

Yürüyüşe saldıran polis, çok sayıda kişiyi darp etti. Polis saldırısında bir kadın öğrenci işkenceyle gözaltına alındı.

İSTANBUL Kadıköy, Kocamustafapaşa, Şişli, Kurtuluş, Sarıgazi, İkitelli, Hisarüstü ve bir çok semtte başta gençler olmak üzere halk sokaklardaydı. Evlerin balkon ve pencerelerinden tencere tava çalarak da protestolar geç saatlere kadar devam etti.

Şişli'de Kurtuluş'ta halk sokaklara çıkarak Hükümet İstifa" sloganıyla yürüyüş yaptı. Kurtuluş'ta polis yürüyüş yapan halka sladırdı. Eylemler nedeniyle Şişli'den Taksime giden yollar polis tarafından bariyerler çekilerek tutuldu.

İstanbul'da sokağa çıkan Gençlik Örgütleri de, polisin engelleme girişimlerine rağmen "Üniversite ayakta, hükümet istifa" sloganıyla yürüdü.

Kadıköy'de buluşan Gençlik Örgütleri, "Bizler doların 13 lira olmasına karşı, 2008'den beri ekonomik krizin gittikçe derinleşmesine karşı sokaktayız. Üniversitelerden memlekete ekonomik krizi haykırmaya, 'geçinemiyoruz' demeye devam edeceğiz. Sokakta olmaya, hükümet istifa demeye devam edeceğiz" dedi. Gençler tencere ve tavalarla Yeldeğirmeni'ne yürüyüşe başladı.

Bu sırada polis Gençlik Örgütleri'nin önünü keserek yürüyüşe izin vermeyeceğini söyleyerek saldırı tehditlerine başladı. Gençlik Örgütleri, polis engelini tanımayarak "Üniversite ayakta, hükümet istifa" sloganıyla yürüyüşe devam etti.

Halk da tencere ve tavalar yürüyüşe destek verdi. Caferağa Spor Salonu'nun önüne kadar yürüyüşe Gençlik Örgütleri, burada açıklama yaptı. "Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok" diyerek alkış ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.

SARIYER, Hisarüstü'nde sokağa çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ekonomik ve siyasi baskılara, tutsaklığa karşı halkı birleşik mücadeleye çağırdı. Hisarüstü halkı da kimi sokağa çıkarak kimi pencere ve balkonlardan ses çıkararak eyleme destek verdi.

Sarıyer Hisarüstü'nde ekonomik krize karşı yapılan yürüyüşte sık sık "Özgürlük Savaşan İşçilerle Gelecek", "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük" sloganları atıldı.

SARIGAZİ'de Polis Saldırısı Halkı Engelleyemedi.

Ekonomik krize karşı başlayan eylemler hızla İstanbul'un birçok semtine yayıldı.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesine bağlı Sarıgazi Mahallesi'nde Birleşik Mücadele Güçleri başta olmak üzere halk Demokrasi Caddesinde toplanarak "Hükümet"Saltanatınızı Yıkacağız", "Özgürlüğümüzü Kazanacağız Geleceğimizi Kuracağız", "Yaşasın Birleşik Devrim Mücadelemiz" sloganlarını haykırmaya başladı. Eyleme saldıran polis, Yeşim Tükel, Ömer Şengel, Hüseyin Yeşilova'yı işkenceyle gözaltına aldı.

Mücadele Birliği Platformu'ndan Ali Ekber Erarslan da polis tarafından darp edildi. Polis saldırısına karşı, Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz" sloganları atılarak protesto edildi.

Kocamustafapaşa halkı da sloganlarla sokaklarda yürüyüş yaparak sloganlarını haykırdı.

 

İKİTELLİ'de Birleşik Mücadele Güçleri Sokaklardaydı

İkitelli'de saat 21.00 sıralarında Birleşik Mücadele Güçleri, sloganlar ve ajitasyonlarla Atatürk ve Mehmet Akif Mahallelerinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sırasında "Açlığa, Yoksulluğa Daha Fazla Boyun Eğmeyeceğiz" "Bugün Değilse Ne Zaman", "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz" sloganları ve ajitasyon konuşmalarıyla halkı sokağa çağırıldı.

Yürüyüşün başlamasıyla, devrimcilerin yanı sıra çok sayıda kişi evlerinden çıkarak sokağa indi.

Eylem ara sokaklarda yapılan yürüyüşün ardından Atatürk Mahallesinin girişinde yarın akşam yapılacak eyleme çağrı ile sonlandı. Eylem boyunca polisin takibi ve tacizi yoğun bir şekilde hissedildi.