“Saraylarında Refah İçinde Yaşamalarına İzin Vermeyeceğiz!”

23 Kasım Çarşamba günü döviz kurlarında yaşanan ani artış sonucu birçok ilde olduğu gibi İzmir’de de insanlar sokağa döküldü.

23 Kasım günü saat 21.30’da Buca Şirinyer İzban’da toplanan kitle sloganlar eşliğinde Şirinyer Migros önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Polis kitlenin sloganlarla yürümesini engellemek amacıyla kitlenin önünü kesse de kitlenin kararlılığı karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Hükümet İstifa” “Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm” sloganlarıyla Şirinyer Migros önüne ulaşan kitle burada tencere tavalar çalarak, ıslık ve zılgıtlarla uzun süre bekleyişini sürdürdü.

Ses çıkarma eyleminin ardından ajitasyon konuşmaları yapıldı. Yapılan ajitasyon konuşmalarında dövizdeki artışa çözüm olarak iktidarın sandığı gösterdiği ancak çözümün sokağa çıkmak olduğu vurgulanarak  “Sevgili dostlar, İzmir halkı; bugün uzun zamandır çektiğimiz ekonomik kriz bir kur krizi şeklinde kendisini gösterdi ve tavan yaptı. Dolar 13 liraya yaklaştı Euro 15 sınırına dayandı. Daha önceden ‘maaşını dolarla mı alıyorsun’ diye pişkin pişkin gülen damat gitti, onun iplerini elinde tutanlar şimdi kur kriziyle cebimizdekine göz dikerek soyguna devam ediyor.  Sesleri çıkmıyor. Bakın elimizde iki tane seçenek var. Birincisi her türlü hırsızlığı soygunu gaspı seçimde aldığı oyla meşru sayan, buna karşı o düzlemde cevap vermemizi bekleyen bir iktidar ve onun yandaşları. Bizler diyoruz ki ikinci seçenek. O da nedir? İktidar bütün yaptığı bu meşruiyetsizliklere karşı bizlere sadece ve sadece sandığı söylüyor ama sandık dışında başka bir yol başka bir seçeneği gayrimeşru sayıyor. İşte zamlar, vergiler her gün artan kur kriziyle, ekonomik ve aynı zamanda politik olarak her gün daha fazla köleleştiriliyoruz. Bizler bu köleleştirmeye karşı ses çıkarmazsak onlar yine bu soyguna devam edecekler. Ayağa kalkmamız, buna karşı her yerde ses çıkarmamız ve şu anda bu soygunu yapan iktidarı halkımızın özgün gücüyle istifaya zorlamamız gerek” denildi.      

Gençliğin yaşadığı sorunlara da değinilen konuşmada  “Bugün servetlerine servet katanlar bizlerin 650 lirayla geçinmesini istiyor. Gençliğe işsizlik yoksulluk reva görülüyor. Onların milyonluk fabrikalarında vergileri affedilirken bizlerin doğalgaz elektrik su faturalarına zam üstüne zam geliyor. Onların çocukları lüks arabalarında kokainlerini çekerken bizler borç para bulamadığımız için okuyamıyoruz. Bu liste böyle uzayıp gider onlar bizim yoksul kalmamızı istiyor. Peki, madem yoksuluz madem onlar bizim yoksul kalmamızı istiyor o zaman mahvedilen geleceğimizin, çalınan yarınlarımızın öfkesiyle gençlik sokakları dolduracak, gençlik meydanları dolduracak. Onların saraylarında refah içinde yaşamalarına izin vermeyecek.”  denildi.

Eylem ekonomik krize karşı sokağa çıkma çağrısı ve alkışlarla sona erdi.