"OHAL Komisyonu Lağvedilsin"

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Mecidiyeköy'de bulunan Cevahir AVM önünde eylem yaparak OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun lağvedilmesini istedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun lağvedilmesi talebiyle Mecidiyeköy'de bulunan Cevahir AVM önünde eylem gerçekleştirdi. Eyleme İstanbul KHK'lılar Platformu üyeleri de katıldı.

"KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız" yazılı pankart açılan eylemde "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız" , "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganı atıldı.

 

"Mahkemeler De Hukuksuzluğa Ortak Oluyor"

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına açıklama yapan Abuzer Aslan, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun bir "oyalama" mekanizmasına dönüştüğünü vurgulayarak, "Komisyonun görev süresi uzatıldı. Aradan 5 yıl geçti. Buna rağmen hala 8 bin 343 dosya karara bağlanmayı bekliyor. Dosyanın özüne girmeden, delil durumunu incelemeden, hukuka uygunluğunu sadece OHAL komisyonu reddetmesi üzerinden değerlendiren mahkemeler açıkça hukuksuzluğa ortak olmaktadır" diye belirtti.

 

"Hükümetin Organı Gibi Çalışan OHAL Komisyonu Lağvedilmeli"

Barış Akademisyenlerine verilen ret kararlarına işaret eden Aslan, "Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır" dedi.

KESK üyeleri KHK'lara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek sloganlarla eylemi sonlandırdı.