Türk İş, DİSK, Hak İş Asgari Ücreti Görüştü

Türk İş, Hak İş ve DİSK, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle gündemiyle Türk İş Genel Merkzinde bir araya geldi.

Türk İş, DİSK ve Hak İş Konfederasyon başkanları asgari ücret gündemiyle toplantı yaparak görüş alışverişinde bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayının ilk haftasında çalışmalarına başlayacak.

Şu an brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olan asgari ücretin 2022'de ne kadar olacağını belirlemek üzere yapılacak görüşmelerde işçileri Türk İş, patronları ise TİSK'in temsil ettiği komisyon temsil edecek. Tarafların Aralık ayı sonuna kadar gerçekleştireceği dört toplantı sonunda yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı belirlenecek.

Asgarî ücret görüşmeleri öncesinde Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'ın çağrısı üzerine üç konfederasyonun başkanları bir araya geldi.

Türk İş Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıda genel başkanlar, 2022'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritası üzerinde durdu. Toplantıda asgari ücret görüşmkeri sürecinde temel alınacak ilkelere ilişkin teknik düzeyde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.