< ÇHD'den Kozağaçlı ve Timtik İçin Eylem

ÇHD İstanbul Şubesi üyeleri, tutuklu bulunan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukat Barkın Timtik'in yarın görülecek duruşmasına ilişkin İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı ile dernek üyesi avukat Barkın Timtik'in tutuklu bulunduğu davanın yarın görülecek duruşmasına dikkat çekmek amacıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Savunmaya Özgürlük" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan avukat Seda Şaraldı, avukatların yargılanma sürecine değinerek, "Bu hukuksuz dosya üzerinden tüm ülkede hüküm süren adil yargılanma hakkı ihlallerini duyurmak ve bununla mücadele etmek amacıyla meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ölüm orucuna başlamışlar ve 27 Ağustos 2020 tarihinde meslektaşımız Ebru ölüm orucundayken yaşamını yitirmiştir" dedi. Yargıtay'ın dosyada adil yargılama hakkının ihlaline karar verdiğini de hatırlatan Şaraldı, dosyada hukuksuzlukların bulunduğunu belirtti.

Meslektaşlarının tutuklu yargılandığı dosyada yurtdışından getirildiği belirtilen dokümanların aslının bulunmadığına dikkat çeken Şaraldı, "Ayrıca bu dokümanları yurtdışından temin eden polisler, savcılar ve hakimler hakkında örgüt üyeliği, sahte delil üretme, kumpas ve komplo dosyalar oluşturma iddialardan ötürü kesinleşmiş mahkumiyet kararları da verilmesine rağmen bu dokümanların hukuka uygun olmadığına dair savunmalar mahkemece dikkate alınmamaktadır. Ne yazık ki meslektaşlarımız hakkında yürütülen süreç tarihe geçecek hukuksuzluklarla devam etmektedir" dedi.

Meslektaşlarınn haksız ve hukuksuz şekilde tutuklu bulundukları sürenin 5 yılı aştığını da ifade eden Şaraldı,bu tutukluluğun infaz aşamasını da geçtiğini söyledi.

ÇHD üyeleri Kozağaçlı ve Timtik'in bir an önce serbest bırakılmasını istedi.