< < "Kopuş" İzleyicileriyle Buluştu

Önsöz TV yapımı olan ve 68-72 yılları arasındaki devrim mücadelesini ele alan "Kopuş" belgeselinin ilk gösterimi Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Sanat Evi'nde gerçekleştirildi.

Devrim mücadelesinin önemli bir tarihsel süreci olan 68-72 yılları arasındaki devrim mücadelesini bir çok yönüyle ele alan ve bir Önsöz TV yapımı olan "Kopuş" belgeselinin ilk gösterimi Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Sanat Evi'nde bu akşam gerçekleştirildi.

Ayışığı Sanat Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Önsöz TV, devrim mücadelesinde önemli bir yeri olan THKO'nun kuruluşunun 50. yılı nedeniyle 1968'den günümüze devrim mücadelesini anlatan bir belgeselin hazırlığına başladı. Beş bölüm olarak plananan Kopuş adlı belgeselin İlk bölümünde 1968-72 yıllarındaki devrim mücadelesi bir çok yönüyle ele alınıyor.

Kopuş belgeselinin ilk bölümünde dönemin tanıklarından Ergun Adaklı'nın anlatımıyla hazırlanan belgeselin ilk bölümü bu akşam Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Sanat Evi'nde izleyicileriyle buluştu.

Merakla beklenen belgeselin ilk gösterimine devrimci kurumlardan dostlar, devrimci sınıf mücadelesi yürüten işçiler, akademisyenler, ve gençlerden oluşan pek çok kişi merakla beklediklerini belirterek izlemeye geldi.

1968-19872 sürecinde mücadelenin öncüleri THKO savaşçılarının devrim mücadelesi, işçi sınıfının yükselen mücadelesi izleyenlere kimi zaman çoşkulu kimi zaman duygusal anlar yaşadı.

Belgesel gösteriminin ardından belgeselin yapımında emeği geçen Önsöz TV emekçileri kurgu ve montajını yapan Sena Şat, seslendirmesinde yer alan Songül Yücel, arşiv taramasını yapan Nuran Güvenilir, röportajın kamera çekimlerini gerçekleştiren Hakan Tosun ve dönemin tanıklarından Ergun Adaklı sahneye davet edildi.

İlk önce izleyenlerin soru, eleştiri ve önerileri istedi. Ardından belgeselin yapımına emek verenlerin duygu ve düşüncelerini ifade etmeleriyle gösterim sona erdi. Belgeseli izleyenler belgesele ilişkin beğenilerini ifade etti. İzleyenlerden bir kısmı başka nerede gösterime gireceğini sorarken bir kısmı da bir sonraki bölümü çok merak ettiklerini ifade etti.