< < Buca Belediyesi'nde Yolsuzluk İddiasıyla Gözaltı

Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karıştıkları öne sürülen, aralarında belediye işçilerinin d e bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 11'i gözaltına alındı. Gözaltılara ilişkin açıklama yapan Genel İş Sendikas, gözaltına alınan üyelerinin gözaltına yolsuzlukla ilişkilendirilebilecek bir görevde olmadıklarını belirtti.

Buca Belediyesinde "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma", "zimmet" ve "akaryakıt hırsızlığı" gibi iddialardan haklarında gözaltı kararı verilen aralarında belediye çalışanlarının da olduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 11 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, elde edilen bilgi ve evraklar ile MASAK ve bilirkişi incelemeleri sonucu, Buca Belediyesinin çöp ve katı atık ihalelerinde, paravan şirketler kullanılarak kamunun 17,5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Bunun üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma", "zimmet" ve "akaryakıt hırsızlığı" gibi suçları işlediği öne sürülen paravan şirketlerin sahipleri, çalışanları ve Buca Belediyesinde görevli personellerin de aralarında olduğu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı çıkarılan 15 kişiden 11'i gözaltına alınırken 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında arasında Buca Belediyesi Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan üyelerinin de olduğunu belirten Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube yazılı açıklama yaptı.

Gözaltına alınanlar arasında 10 üyelerinin bulunduğunu belirten şube yönetimi, bu operasyonun hükümet, emniyet ve havuz medyasının gündem değiştirme çabası olduğunu söyledi.

 

"Üyelerimiz Yolsuzlukla İlişkilendirilebilecek Görevlerde Değil"

Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada “Gözaltına alınanlar içinde 10 üyemiz, Buca Belediyesinin Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapmakta, yolsuzlukla ilişkilendirebilecek görevlerde değillerdir. İnsanların suçları ispat edilinceye kadar masumlardır. Yapılan bu operasyonun havuz medyasına servis edilmesinden anlaşılan o ki daha öncesinden soruşturma geçirmiş ve aklanmış olmalarına rağmen üyelerimizin toplum önünde küçük düşürme amacı güdülmektedir. Bu operasyon hükümet, emniyet ve havuz medyasının gündem değiştirme çabasıdır.”

Şube yönetimi, yetkili makamların davetine uyabilecek kişilerin sabahın erken saatlerinde operasyonla gözaltına alınmalarının hukuka uygun olmadığını da belirtti.