18:25:49

Boğaziçi Üniversitesinde öğrenciler 292 gündür süren eylemlerine devam ederek her günkü gibi kayyumluk önünde direniş çadırlarını açmak istediler ancak özel güvenlik birliği tarafından darpla engellenerek,çadırlarına el konuldu. Bu sırada üç otobüs dolusu çevik kuvvet güney kampüse giriş yaptı.

Öğrenciler ve akademisyenleri darp eden güvenlik çadıra ek koymuştu. Öğrenciler yaşanan saldırı sonrası parçalanan çadırlarını ÖGB'den alarak onarıp tekrar açarak oturma eylemine geçmişti.

İkinci kez çadırlarını açan öğrencileri ablukaya alan çevik kuvvet polisi çadırı kaldırmaları karşılığında okulu terkedeceklerimi söyledi. Öğrenciler çadırı kaldırdı ancak polis okulu terk etmedi aksine okul içindeki polis ekipleri giderek arttı.

Bu kez öğrenciler polisin okulu terk etmesi talebiyle oturma eylemine başladı. Ayrıca öğrenciler, yaşanan saldırıya ilişkin saat 18.00'de Güney Kapıda basın açıklaması yaptıktan sonra dağılacaklarını duyurdu.

Fakat öğrenciler henüz açıklama yapmadan saat 17.25'de ÖGB ve çevik kuvvet birlikleri kayyumluk önüne ve etrafına konuşlanarak öğrencileri abluka altına aldı. Çevik kuvvet polisi ve ÖGB birlikte saldırarak öğrencileri darp ederek işkenceyle gözaltına almaya başladı.

Saldırının görüntülenmesi de çevik kuvvet kalkanları kullanılarak ve görüntü almaya çalışanlar uzaklaştırılarak engellendi. Çevik kuvvet ve ÖGB saldırısıyla çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı tahmin ediliyor.