20 Ekim günü Urfa Viranşehir’de yine bir zırhlı araç küçük bir çocuğa çarptı… Bacakları aracın altında kalan 5 yaşındaki N.D. dün yoğun bakımdan çıkarıldı. 1,5 saatlik ameliyat geçiren N.D.’nin ayaklarında 4 farklı kırık tespit edildi ve platin takılması gerekiyor. Kürdistan’da zırhlı araçların çocukları ve yaşlıları katletmesi olağan olaylar haline geldi.

Sokaklarda hız yapan zırhlılar, sadede son on yılda 16'sı çocuk, 36 kişinin canını aldı. Hatta evlerin içine kadar girip uykusundaki çocukları öldürse dahi zırhlılar, şoförler hiçbir ceza almadan hayatına devam etti. Bunun artık son aşaması, “bu kadar da olmaz” denilen bir olay da geçtiğimiz günlerde yaşandı. Lice’de zırhlı aracın çarptığı Fikri Demirbaş’ın ailesine, “zırhlı aracın zarar gördüğü” gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından tazminat davası açıldığı öğrenildi…

Yolda yürüyen, karşıdan karşıya geçen insanları, sokakta oynayan çocukları öldür, katili cezalandırmadığın gibi cinayet silahının parasını da kurbandan tahsil et… Kürtleri öldürmenin cezası olmadığı gibi, hakkını arayanı ve aileyi de cezalandır… Ailesi öldürüldüğü için yaklaşık 300 gündür hak arayan anne Şenyaşar’ın cezalandırılması, sağ kalan çocuğunun da tutuklanması örneği gibi.