< Katliam, Kaçırma Ve Ajanlaştırmaya Karşı Mücadeleye Devam

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), polisin “zorla alıkoyma”, ajanlaştırma ve baskılarına ilişkin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir açıklama yaptı. "Baskılarla, Gözaltılarla Ve Kaçırmalarla Mücadelemizi Engelleyemezsiniz. Yaşasın Birleşik Mücadelemiz" pankartının açıldığı açıklamada, "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganı atıldı.

BMG adına açıklamayı okuyan Yeşim Tükel, devletin bir süredir özellikle sosyalistlere ve yurtseverlere yönelik kaçırma ve ajanlaştırma politikası yürüttüğünü belirterek “Ocak ayında genç bir sosyalist işçi olan Gökhan Güneş güpegündüz iş yerinin önünde kaçırıldı. 90'lı yıllardan tanıdığımız çeşitli işkenceler gördü. Ailesinin, yoldaşlarının iradesi ve birleşik mücadelemizin gücüyle Gökhan faşist devletin elinden alındı. Gökhan'ı onlar kaçırdı, biz aldık” dedi.

Son dönemlerde BMG bileşenlerine ve HDP’nin gençlik örgütlenmelerine yönelik gerçekleşen kaçırılma olaylarına da değinilen açıklamada kaçırmaların ve ajanlaştırma politikasının arkasında bizzat devletin olduğu vurgulandı.

“Ağustos ayında HDP Parti Meclis üyesi Cemalettin Yalçın kaçırılmış, işkence edilmiş, kaydebilmek istenmiş ve yine yürütülen mücadele sonucu serbest bırakılmıştır. Eylül ayında ise Devrimci Partili işçilerden Muharrem Sungurhan kendilerini istihbarat çalışanı olarak tanıtan kişilerce kaçırılmış, Serhat Öztemel ise sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ajanlaştırılmak istenmiştir.” denilen açıklamada “Birleşik Mücadele Güçleri olarak devletin katliam, kaçırma ve ajanlaştırma politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”denilerek tüm işçi ve emekçiler, tüm ezilenler devletin bu politikasına karşı birleşik mücadele etrafında birleşmeye, örgütlenmeye ve mücadeleye çağrıldı.