< Trelleborg'da Grev Kararı Asıldı

Petrol İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Trelleborg fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler fabirkaya grev kararını astı.

Kocaeli Gebze'de Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve endüstriyel hortum üreten Trelleborg İstanbul Endüstriyel Hortumları San. Ve Tic. A.Ş.'de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlamaması üzerine grev aşamasına gelindi.

Petrol İş Sendikası'nda örgütlü Trelleborg işçileri 2019 yılında da yine TİS görüşmelerinde anlaşmaya varlamadığı için greve çıkmıştı. 44 gün süren grevin ardından 22 Ocak 2021'de anlaşmaya varılmasıyla grev sona ermişti.

Trelleborg fabrikasında toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler dün fabrikaya grev kararını astı. Görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa işçiler 4 Kasım'da greve çıkacak.

İşçiler TİS hakları için fabrika içinde yürüyüş yaparak "Toplu Sözleşme Hakkımız Söke Söke Alırız","Sadaka dEğil Hakkımızı İsteriz", "Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz" sloganları attı.

Petrol İş üyesi işçilerin iki yıllık toplu sözleşme talepleri ise şöyle:

*Birinci yılda %51 zam,

*İkinci yılda enflasyon + enflasyonun %50 fazlası zam,

*Sosyal ödentilere %51 zam, yılbaşı primi (tam maaş),

*Üniversite öğrencisi olan çalışanın öğrecisine her ay 500 TL burs verilmesi,

*Her ay çalışanlara 1 saat sendikal eğitim saati,

*Emekli olan çalışana ihbar tazminatı, kıdem teşvik ikramiyesi."