< İstanbul'da Mezar Anmaları Yapıldı

10 Ekim 2015 günü Ankara'da düzenlenen “Barış Mitingi”nde katledilenler İstanbul'da da mezarları başında anıldı.

Sabah saatlerinde Gazi Mezarlığı'nda Serdar Ben ve Fatma Esen şahsında 10 Ekim Ankara katliamında ölümsüzleşenler anıldı.

“10 Ekim'i Unutma, Unutturma” şiarıyla Birleşik Mücadele Güçleri, Gazi Mahallesi halkı ve 12 Mart Platformu tarafından yapılan anmada Gazi Mahallesi Mezarlığına yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında, “10 Ekim’i Unutma, Unutturma”, “Barış Elçileri Ölümsüzdür”, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganlarıyla devlet ve IŞİD ortaklığı protesto edildi.

Yürüyüşün ardından Serdar Ben’in mezarı başına gelen kitle, katliamda hayatını kaybedenler ve tüm devrim şehitleri şahsında saygı duruşu gerçekleştirdi, ardından İnşaat İş Sendikası, 10 Ekim Platformu ve Birleşik Mücadele Güçleri konuşmalar yaptı, katliam protesto edildi.

Serdar Ben’in mezarında konuşmaların sona ermesiyle kitle, Fatma Esen’in mezarı başına gitti. Burada da saygı duruşu ve konuşmalar yapıldı.

Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda yapılan anmada da HDP Üsküdar İlçe Örgütü üye ve yöneticileri Azize Onat, Selim Örs, Ahmet Katurlu, Cemal Avşar ve HDP Ümraniye İlçe Örgütü üyesi Vahdettin Ozğan anıldı.

Anma, patlamanın gerçekleştiği saat olan 10.04'te yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Anmada ilk olarak söz alan HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Kadriye Doğan, iktidara karşı mücadele yürütenlerin "terörist" olarak lanse edildiğini dile getirdi. Ardından Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aysel Özbey, Vahdettin Ozğan'ın abisi İsa Ozğan, Selim Örs'ün kardeşi Yakup Örs, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Eşbaşkanı Faysal Yavuz, HDP İstanbul İl Örgütleme Sorumlusu Atilla Özdoğan da ard arda konuşmalar yaptı.

Anma, yaşamını yitirenlere verilen mücadele sözünün ardından Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin mezarlarının ziyaret edilmesi ile sonlandı.