< “Affetmeyeceğiz!”

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümünde Alsancak Gar önünde saat 09:45’te “10 Ekim Anıtı” açılışı gerçekleştirerek katliamda katledilenleri andı.

Saat 09.45’te anıtın açılışıyla başlayan anma etkinliği saat 10:04’te yapılan saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun ardından İzmir Emek ve Demokrasi güçleri adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın okuduğu basın metninde katliamın gerçekleştiği güne değinilerek “10 Ekim 2015 sabahında bu alanda yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülümseme, dillerinde barış türküleri olan on binlerce kişi kardeşçe yan yana bulunuyordu. O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik saat 10’u 4 geçe birbiri ardına patlayan iki bomba ile kana bulandı. IŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen kanlı saldırı sonucunda 104 arkadaşımız hayatını yitirdi. 500’ü aşkın yakın arkadaşımız yaralandı ve sakat kaldı.” denildi.

Sarı bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin IŞİD militanları olarak göründüğünü ancak azmettirenin iktidar ve devlet güçleri olduğunu vurgulayarak “Tıpkı Dersim, Çorum, Maraş, Sivas, Suruç katliamları gibi, her şey ortada Devlet üç maymunu oynuyor.” dedi.

Sarı sözlerini “Katliamın 6.yılında, bombaların patladığı bu acı dolu meydandan bir kez daha sesleniyoruz: Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız! Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz!” diyerek sonlandırdı.

Sarı’nın ardından konuşan 10 Ekim Aileleri 6 yıldır mücadele ettiklerini, mücadele etmeye devam edeceklerini vurgularken, eylem “10 Ekim’i Unutma Unutturma”, “Amed, Suruç, Ankara Hesap Sormaya”, “Gar’da Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Onlara Sözümüz Devrim Olacak”, "10 Ekim'in Hesabı Sorulacak" sloganlarıyla ve anıta karanfil bırakılmasıyla sona erdi.