"Ajanlık Dayatmalarınız Bize Gözdağı Olamaz"

İşten atılan DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket işçisi Derya Sırbudak’a yönelik ajanlık dayatmasına karşı İHD’de yapılan basın toplantısı gerçekleştirildi. Ajanlık dayatmasının mücadeleyi geriletmek amacıyla yapıldığı vurgulanarak “Saldılarınız nafildeiy. Üyemizin başına gelebilecek en ufak şeyden İstanbul Emniyeti ve Valiliği sorumludur” denildi.

Avcılar'da bulunan SML Etiket'te işten atılan  ve 136 gün fabrika önünde mücadele eden Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) üyesi Derya Sırbudak’a yönelik ajanlık dayatmasına karşı İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan DEV TEKSTİL temsilcisi Okan Karaçam AKP İktidarının her geçen gün ilerici devrimcilere saldırılarını artırarak devam ettiğini, kendisinden olmayan tüm kesimlere saldırılarını artırdığını belirterek "Biz 136 günlük SML Etiket direnişi boyunca zaten polisler tarafından taciz edildik, takip edildik, saldırıya uğradık” dedi.

 

“Saldırları Nafiledir Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz”

Son süreçte artan kaçırma ve gözaltı saldırılarının var olan mücadeleyi geriletmek amacıyla yapıldığını vurgulayan Karaçam “Bu ülkede ses çıkmasın, hak aranmasın, iktidara boyun eğilsin, her şeye göz yumulsun istiyorlar. İşçiler emekçiler açlığa mahkûm edilirken patronların istekleri doğrultusunda yasalar çıkarılıyor. Var olan mücadeleyi geriletmek için bu yönlü saldırılara baş vuruyorlar. Ajanlık dayatmaları nafiledir, bizler mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz” dedi.

Ajanlık dayatmasında bulunulan işten atılan ve 136 gün fabrika önünde mücadele veren SML Etiket işçisi Derya Sırbudak yaşadığı saldırıyı aktardı.

 

"Bir Odaya Kapatıp Ajanlık Dayatmasında Bulundular"

Emniyetten aranarak SML Etiket önündeki eylem nedeniyle açılan davanın belgesini nereye göndereceklerini sorduklarını, kendisinin de Firüzköy Karakolu’na göndermelerini söylediğini aktaran Sırbbudak "Oraya gitmemi söylediler, gittim. Gittiğimde 2 polis tarafından bir odaya kapatıldım. Ajanlık dayatmasında bulundular. 40-45 dk bekletildiğim odada üzerimde baskı kurmaya çalıştılar. Çay içme, arkadaş olma, yemek yeme, gezme gibi söylemlerde bulundular.”

 

“Başıma Geleceklerden Emniyet , Valilik ve İktidar Sorumludur”

Sırbudak, ajanlık dayatmasında bulunulmasının ardından bundan sonraki süreçte başına geleceklerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve AKP İktidarının sorumlu olduğunu belirtti.

 

“Sonuna Kadar Üyemizin Yanındayız”

Saldırıların planlı olduğunu vurgulayan DEV TEKSTİL temsilcisi Karaçam ise “Bu saldırılar bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır. Üyemizin başına en ufak bir şey gelirse bunun sorumlusu AKP İktidarı, Vatan Emniyeti ve İstanbul Valiliği’dir. Bu dayatmalar bize gözdağı olamaz. Sonuna kadar üyemizin yanındayız. Mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.