< Hüsnü Ateş'i Kaybettik

İstanbul Sarıgazi'de yaşayan, devrimci dostu olan ve kapılarını bizlere açan bir dostumuzu, ailemizi daha kaybettik.

Sarıgazi halkının yakından tanıdığı sevdiği, iyi bir bağlama yapımcısı, ustası olan Hüsnü Ateş'i 27 Eylül’de kaybettik. Son yıllarını kanser illetine karşı mücadele ile geçiren Hüsnü amcamız, Emekçi Kadın (EKA) çalışmasında yer alan Nermin ablamızın da eşi idi. Cenazesi 28 Eylül Salı günü saat 15.00'te Sarıgazi Cemevi'nden kaldırıldı.

Devrimcileri, İnfaz Koruma Memurluğu yaptığı cezaevlerinden tanıyan ve onlardan etkilenen; yaşamının son anına kadar da devrimcilere kapısını sonuna kadar açan Hüsnü amcamızın cenazesine eski iş arkadaşlarından devrimci dostlarına, mahalledeki komşularına kadar pek çok insan katıldı.

Yıllardır oturduğu Sarıgazi’de bağlama ustası olarak tanınan Hüsnü amcamızın bağlama yapım atölyesi vardı. Son dönemlerin bağlamaya gönül vermiş iyi bir bağlama ustasıdır o aynı zamanda. Kanser hastalığına yakalanmadan önce sürekli atölyesinde bağlamayla uğraşır, tamir eder, yeni bağlamalar yapardı....

Sarıgazi Cemevinden kaldırılan Hüsnü Ateş’in cenazesi, Yenidoğan mezarlığında toprağa verildi. Bizler ailesi, dostları, yoldaşları olarak değerli bir insanı daha kaybetmenin hüznü ile onu son yolculuğuna uğurladık.